utorak, 20. lipnja 2017.

Rustikalni složenac


Kad je nešto fino i jednostavno zaslužuje mjesto među odabranim receptima.Ako vam je dosadila tikvica na lešo/a znam da je mnogi tako rade jer misle da je najjednostavnije/isprobajte ovaj divan i jednostavan recept .Uživajte!!!

Sastojci:

oko 500g tikvica/manje

2 zrele rajčice

2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka

1/2žličice origana

sol,papar

3žlice maslinovog ulja

100g naribanog sira

1žlica parmezana

3žlice maslinovog ulja


Priprema:

Operite i narežite tikvice, narežite rajčicu na fete/pazite nije neki veliki uvjet ali da su otprilike iste debljine fete tikvice/.Nauljite keramičku /1žlica ulja/zdjelu pa stavite tikvice  i rajčice naizmjenično ih slažući.Posolite i poparite te prospite maslinovim uljem/2 žlice/ i origanom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/20 min.Za to vrijeme naribate sir pa ga pomiješate sa parmezanom.Izvadite složenac, prospite ga sirom, vratite da se zapeče još deset minuta.Izvadite vani pustite da se hladi deset minuta a onda prospite nasjecknaim bosiljkom.
Servirati uz salatu ili kao prilog mesu.


Comments system

Disqus Shortname