četvrtak, 17. ožujka 2016.

Burek sa špinatom i krumpirom

Turska kuhinja
4 osobe


Sastojci:

6 kom kora za jufke/gotove kore za pite
450g svježeg špinata 
1srednji luk
1 češanj češnjaka
1srednji krumpir
sol,papar
1 žlica nasjeckanog peršina
1/2žličice kumina
prstohvat cimeta/začina 5 blaga
1žlica maslinovog ulja
Preljev:
200ml vruće vode
100ml ulja 
200ml hladne vode

Priprema:

Na sitno nasjeckajte luk ,naribaj te ili protisnite  češnjak .Operite špinat nasjeckajte ga na sitnije ,odložite.Naribate krumpir.
Zagrijete ulje /ja to uvijek radim u woku/stavite luk pa lagano dinstajte da uvene ,dodate češnjak ,kad zamiriše dodate krumpir.Dinstajte sve skupa da krumpir omeksa.Dodate špinat pa kratko propirjajte da špinat uvene i da ispari sto vise tekućine.Stavite smjesu u cijedilo i pustite da se ohladi.
Zamatanje:
Raširiti jufke pa ih spojite po dužoj strani jednu na drugu .U posudu stavite vruću vodu dodaje ulje i hladnu vodu.Rukom ili kistom premazi te jufke.Stavite nadjev.
Zarolajte po dužem i dijelu u veliku cijev.
Nauljite okrugli protvan /keramički složite pitu u krug.
Prelite ostatak tekućine .Pokrijte folijom  i pustite da odstoji 10min.Zagrijete pećnicu na 180C.

                                                     
Pecite poklopljeno folijom 20min.Odklopite pa pustite da se ispeče do kraja i uhvati lijepu boju.
Servirate toplo ili hladno.

Comments system

Disqus Shortname