nedjelja, 22. svibnja 2016.

Raščupana pita od jagoda

Sastojci:

Tijesto:


160g griza

160g brašna

200g šećera

1žlica praška za pecivo

200g grčkog jogurta/kiselo vrhnje

2 pune žlice otopljenog maslaca

3 jaja

prstohvat soli

Nadjev:

250g kiselo vrhnje/20%

300g jagoda /voće po želji/+par jagoda za ukras

50-100g šećera u prahu

1 vanilija šećer

2 žlice nasjeckanih oraha /lješnjaka i sl/opcionalno


Priprema:

U dublju zdjelu stavite jaja i šećer izradite ih pjenasto .Dodate jogurt/kiselo vrhnje pa izmješajte zajedno da se poveže.
Zajedno pomiješate griz,brašno ,prstohvat soli i pecivni prašak  pa sve zajedno dodate u smjesu na kraju dodate otopljeni maslaca.Dobro promiješate pa sve stavite u kalup za torte/22cm /koji se prije toga premarali maslacem i lagano po brašnili.Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/oko 35 min/ provjerite čačkalicom.

Gotovi biskvit pustite da se ohladi pa ga izdubite tako da ostavite tijesto debljine oko2 cm.
Izdubljeni biskvit namrvite na sitno .Jagode operite i nasjeckajte na kocke.Ako koristite orahe i njih nasjeckajte .U zdjelu stavite kiselo vrhnje i šećer u prahu ,izmiješate da se poveže /slatkoću doista doradite po svom ukusu/ pa dodate biskvit i jagoda ,sve izmješajte pažljivo zajedno .
Nadjenete izdubljeni biskvit.
Nasjeckajte ostale jagode na veće komade pa ih naizmjenicno nabodete po nadjevu .Možete posuti sa krupno nasjeckanim orasima.
Pustite da se sve dobro ohladi .

Comments system

Disqus Shortname