utorak, 16. kolovoza 2016.

Conchiglioni nadjeveni sirom

Conchiglioni je ustvari tjestenina u obliku školjki ,imate je u kupiti u svim većim dućanima i malo skuplja od ostale tjestenine .Ova tjestenina nadjeva sa raznim nadjevima i servira kao predjelo /računajte da po glavi ide oko 4 komada u ovisnosti o sljedećem slijedu/naravno vi možete servirati i kao cjeloviti ručak uz salatu .

Sastojci:

24 kom conchiglioni/ 2/3 od 500g

500ml umaka od rajčice/šalša

60g tanko narezane pancete/dimljeno meso po ukusu

500g svježeg sira

2žlice parmezana

1,5žlica nasjeckanog bosiljka

2 češanja češnjaka

sol,papar 

100g naribane mozzaelle

2žlice maslinovog ulja

Priprema:

Stavite lonac vode da prokuha dodate sol,skuhate tjesteninu par minuta da omekša ali ne smije biti premekana.Izvadite i ocijedite tjesteninu pustite par minuta da se ohladi da je možete napuniti.
U zdjelici pomiješate sir ,naribani češnjak,bosiljak,parmezan  ,malo maslinovog ulja /1žlicu/,posolite i popaprite po ukusu.Sa malom žličicom nadjenete tjesteninu .
Keramičku posudu nauljite ostatkom  maslinovog ulja ,pa dodate umak od rajčice /svu količinu /na dno .
Nadjevenu tjesteninu omotate pancetom i stavite na umak .
Zagrijete pećnicu na 200C.Pokrijete posudu alu -folijom i pokrivene pečete 35 min .Nakon toga otvorite i maknete foliju pospete naribanom mozzarellom i nastavite peći još 10min.
Servirate uz finu miješanu salatu.





Comments system

Disqus Shortname