ponedjeljak, 22. ožujka 2021.

Saçaklı Köfte sa aromatičnim krumpirom sa krušnim mrvicama



 
Fine turske kofte od mesa i riže, klasik koji svi vole, jednostavno u priprevi i vrlo fino jelo.Recept odavno na Colinarici za jedno i drugo.

Sastojci./4 osobe
500g mljevenog mesa po ukusu
1 sitno nasjeckani luk/mali
2 češanja češnjaka
žličica soli
1/4žličice papra
1/2žličice mljecenog kumina
1žličica konšerve
1/2žličice pull biber/srednje ljute tucane paprika
3žličice kuhane riže
Ostalo:
3jaja
maslinovo ulje

Krumpir:
4-5 krumpira
1grančica ružamarina
1žličica soli
1/4 žličice papra
1/4 žličice ljute mljeven paprike/opcionalno
1žlica curry
1/2žličice suhog češnjaka
3-4žlice maslinovo ulja
2žlice krušnih mrvica

Priprema:
Skuhati rižu da omekša , pustiti da se malo ohladi.U zdjelu staviti meso, sve začine, dodati rižu.Miješati da se sve spoji.Odložiti pola sata.



Krumpir, oprati, oguliti, narezati na polumjesece.Pećnicu zagrijati na 200C.Krumpiru dodati pomiješane začine, mrvice.Promijeašti dobro da se sve zalijepi za krupir.


Krumpir peći nekih 40 min. možete ga jednom okrenuti.Par puta otvoriti pećnicu da izađe višak paare.
Kofte formirati rukama.Pripremiti brašno i jaja svako u svoju zdjelu.Umakati kofte prvo u brašno potom u jaje.Popeči kofte na zagrijanom plitkom maslinovom ulju.






Servirati uz feferone, pečeno povće i brdo jogurta.

Comments system

Disqus Shortname