srijeda, 29. studenoga 2017.

Kabak Kebabı/tikvice kebab

Kebab sa mljevenim meso i tikvicama,fino sočno.Još jedan moj recept sa coolinarike/Link/


Sastojci 4 osobe
Meso:

 500g mljevenog mesa/junetina

1 manji luk

3-4 češnjeva češnjaka

1 jaje

1žlica mrvica/opcionalno

1/4 žličice ljute paprike

1žličica timijana

1/2žličice kumina

sol,papar

 Tikvice:
 3-4 srednje tikvice

 2žlice maslinovog ulja

sol

 Ostalo:

2žlice ulja/za foliju

 100gribanog sira/gauda i sl.


Pripremite meso: 


U posudu stavite mljeven meso.Naribate luk i češnjak na ribežu.Dodate jaje, mrvice, sol, papar,l jute papričice ,timijan i kumin.Sve dobro dobro izradite rukama kao da mijesite tijesto. Zagrije suhu tavu pa na njoj prepecite malo meso da vidite dali vam odgovara začinjenost.Odložite meso u frižider na pola sata. Operite i osušite tikvice.Narežite ih na fetice jednake debljine, pazite da budu ravno izrezane, estetike radi. Stavi te ih u zdjelu pouljite posolite. Složite kebabe tako da stavite 3 kuglice mesa i 4 fetice tikvica.Provučete ražnjić, lagano zarolate da se formira i stisnite. Narezite komade alu folije pa je premazite lagano sa uljem/možete ovo napraviti i u papiru za pečenje a potom zamotati u foliju.

Posložite u svaki komad folije jedan ražnjić,zatvorite foliju pa stavite peci u zagrijanu pećnicu na 180-200C 30-40min. Nakon toga otvorite kebabe pa ih prospite ribanim sirom.Zapecite sve 10 min.
Servirate uz meza salate.Ja sam servirala uz pečene paprike sa želim maslinama i dinstanim mahunama. 

Comments system

Disqus Shortname