srijeda, 16. siječnja 2019.

Pečenje sa narančom i zelenim paprom


Fin pečeni lungić/svinjski filet u umaku od naranče i zelenog papra.Marinirani zeleni papar možete kupiti u svim većim centrima, nije neki problem ga napraviti ni samog samo računajte da on mora odstojati 24h u marinadi.

Sastojci:


1,250g svinjskoga lungića

 naranča / korica/

sol,papar

3žlice maslaca

1žlica senf/dijon

3 naranče sok/250ml

250ml bijelog vina

2žličice mariniranog zelenog papra/zeleni papar iz marinade

mlaz maslinovog ulja

gustin po potrebi

Priprema:

Operite i osušite lungić.Očistite ga od žilica.Napravite marinadu:u zdjelu stavite žlicu maslinovog ulja, senf, žlicu naribane korice naranče  te sol i papar, sve dobro promiješate.
Masirate marinadu u lungić.Pustite da odstoji par sati, najbolje će biti preko noći.

U lonac debljeg dna stavite maslaca/1 žlicu/ i dvije žlice maslinovog ulja.Stavite lungić pa ga na najvećoj vatri zapečite sa svih strana da uhvati finu boju.Smanjite vatru, polijete s otprilike pola količine vina i temeljca, pustite da prokuha, poklopite pa nastavite peći lungić nekih 45 min na vrlo laganoj vatri okrećući ga povremeno.

Gotovi lungić izvadite i zamotate u foliju.

Na dno lonca polijete opet sa vinom i temeljcem, drvenom žlicu sa stružite sve divote na dnu/tu je dosta okusa/dodate ostatak soka od naranče u koji ste razmutili malo gustina, zeleni papar, sol i crni papar po ukusu.Pazite samo jer zeleni marinirani papar zna biti jako slan pa pustite da zeleni papar kratko kuha a potom dodati začine.
Meso fino narežite, prelite ga sa umakom, ukrasite šnitama naranče.











Comments system

Disqus Shortname