utorak, 2. kolovoza 2016.

Nistísimi pítsa/ciparska pita od paprike


Danas je moja draga Ivana postala opet mama ,rodila je divnog i slatkog Alekseja ,svi smo bili uzbuđeni, današnji dan pripada njima dvoje, neka su mi sretni i zdravi želim im svu sreću ovoga svijeta i da im život bude sretan ,šaren i jednostavan kao ova pita !!Ljubac im veliki šaljem...

Sastojci:

450g gotovog tijesta za pizzu ili:

220ml tople vode

1 kesica instan kvasac

1/2žličice šećera

1ravna žličica soli 

400g glatkog brašna/manje više po potrebi 


Ostalo:

4žlice maslinovog ulja

5 srednjih paprika/različite boje

1 srednji luk

2 češanja češnjaka

2 rajčice

3žlice odkoštenih crnih maslina

100g naribanog sira

100g feta sira

1žličica origana

sol,papar


Priprema:

Napravite tijesto ako nemate gotovo:
U zdjelu stavite toplu vodu dodate šećer i kvasac lagano miješate rukom da se šećer otopi .postepeno dodate brašno sa solju ,miješate dok ne dobijete tijesto koje se ne lijepi .Pokrijete krpom ili najbolje običnom trgovačkom keso i pustite da pola sata odstoji .
Za to vrijeme napravite nadjev:
Operete i narežete rajčice i luk.Zagrijete maslinovo ulje pa na njime ispirjate luk par minuta da uvene dodate češnjak/koji ste prije toga na sitno nasjeckali/ ,kratko propirjate ,dodate paprike nastavite pirjati desetak minuta dok paprike lagano na omekšaju.Pustite da se malo ohladi.
Pripremite lim za pečenje tako da ga malo nauljite maslinovim uljem/30cm promjera/raširite tijesto.Nasjeckajte odkoštene masline ,prosite ih ukrug oko ruba pite .Preklopite krajeve tijesta.Na tijesto naribate sir na sir stavite nadjev od paprika koji ste napravili a potom pospete razmrvljenim feta sirom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C zadnjoj vodilici/najnižoj /30min.


Comments system

Disqus Shortname