Sastojci:/4 osobe
4 fine teleće šnicle
1 srednja tikvica
sol,papar
maslinovo ulje
1žličica origana
Premaz:
2 žlice aceta balsamica
2 žlice maslinovog ulja
2 češanja češnjaka
1žličica nasjekcanog bosiljka
1žličica nasjeckanog peršina
1-2 mlada luka
Priprema:
Operite tikvice, prepolite je na pola a potom svaku polovicu na pola, premažete je maslinovim uljem, posolite i poparite.Stavite na roštilj pa svaku stranu pecite dvije minute da tikvice malo smekšaju.Odložite ih da se malo ohlade dok pripremite šnicle.
Šnicle rastucite batićem za meso.Uzmite oštri nož, lagano s njim tuckate po mesu oštricom zarezujući meso lagano.Premažete meso lagano maslinovim uljem te ga posolite i poparite.Zarolate meso oko tikvice .U zdjelici sa strane pomiješati sol,papar, protisnuli češnjak, maslinovo ulje i balsamiko da se povežu.Premažete meso pripravljenim umakom.Pecite na roštilju par minuta sa svake strane za teletinu i junetinu, pileće ili pureće meso morati će te duže peći.Premazujete meso pripremeljenim premazom.Gotovo meso izvadite na tanjur popite ga narezanim začinskim biljem i mladim lukom
Servirati uz kuhano povrće i salatu.