četvrtak, 26. travnja 2018.

Zapečena rolat lazanja


Jako fino i izdašno jelo, naravno i krepko, bešamel, listovi od lazanja sve fino zapečena,njamiii...


Sastojci:


8-10 listova tijesta zalazanje

350g gljiva/šampinjon /

150g kuhane šunke

150g tanko narezanog ementala

1-2žlice maslinovo ulja

malo timijana

1 češanj češnjaka/opcionalno/

sol,papar

Bešamel:

50g maslaca+ mlaz ulja

3-4žlice brašna

sol

dva mlinca bijelog papra

1žlica naribano parmezan

500ml mlijeka 3,2%

prstohvat mljevenog muškatnog oraščića

Priprema:
Skuhate bešamel:
U lončić stavite maslac sa mlazom ulja, pustite da se maslac otopi pa dodati brašno, lagano prepržiti da se maslac zapeče i dobije zlatnu boju, ulite mlijeko pa metlicom miješate da se ne ne naprave grudice, pustite da se sve izradi u finu kremu, dodati začine i parmezan.

Zagrijete u loncu vodu, dobro je posolite,Skuhate lazanje da budu mekane.Izvadite ih vani, ocijedite.Na radni stol stavite papir za pečenje pa na njega složite lazanje, pazite da se lazanje preklapaju u spojevima.Prepržite gljive da se lagano preprži u puste tekućinu, posoliti ih i popariti te dodati malo timijana.
Slažemo na lazanje stavimo dvije-tri žlice bešamela premažemo cijelu površinu, pospemo dinstanim gljivama, posložimo šunku i sir.Zarolamo pažljivo, otkinemo po želji i potrebi prazne vrhove.Zarolamo u papir za pečenje.Stavimo na posla sata u frižider.
Keramički pekač premažemo maslinovom ulje.Narežemo roladu na prst debele šnite.Posložimo ih u keramički pekač.lagano ih naslanjajući jedan na drugi.Premažemo sve bešamelom.
Zapečemo sve nekih posla sata na 180C/dok sve ne dobije finu boju.

Servirati toplo uz salatu.


Comments system

Disqus Shortname