petak, 18. kolovoza 2017.

Kremasta lisnata peciva



Kremasta peciva premazana krem sirom.Fina, hrskava,  odlična za druženja i meze, uz masline, salate.

Sastojci:

650-700g glatkog brašna

1,5 žličica soli

2 žličice šećera

200ml mlijeka

250ml vode

170ml ulja

1 instan kvasac/pola svježeg

1 cijelo jaje + 1 bjelanjak


Ostalo:

150g kremastog sirnog namaza

oko 100g preprženog sezama

1žumanjak + 1žličica ulja

Priprema:

U zdjelu za miješanje stavite mlako mlijeko , mlaku vodu, šećer,jaja,  ulje i kvasac, sve zajedno dobro promiješate rukom da se sve poveže, ostavite stajati par minuta/taman da operete ruke/.
Izvažite brašno, promiješate ga sa solju.Postepeno miješajući dodate brašno u tekućinu /ja to radim mikserom spiralnim nastavkom za miješanje/miješate dok se ne napravi fino glatko tijesto.Izručite tijesto na pobrašnjenu plohu pa nastavite miješati dok ne dobijete glatko tijesto možete ga i par puta energično udariti u radnu plohu.Tijesto vratite u posudu od miješanja, premažete sa malo ulja, pokrijete prozirnom folijom , ostavite na toplom stajati otprilike 30-45 min /sad je toplo/ili dok se udupla volumen tijesta.
Tijesto podijelite u 4 kugle.Uzmite jednu pa je razvaljate na pravokutnik debljine jednog centimetra.Premažete sirnim namazom, izrežete trake debljine 4cm.Zarolate svaku trakicu tijesta.
Složite ih na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje ili lagano premazali masnoćom.Ponavljate postupak dok sve ne završite.
Razmutite žumanjak sa uljem pa premažete oko tuljaka , svaki uvaljajte u preprženi sezam/ja sezam uvije kupujem u rinfuzi, pola prepržim i čuvam u teglici isto kao i sirovi sezam, a malo je drugačija aroma/.Zagrijete pećnicu na 180C.
Pecite peciva u zagrijanoj pećnici 20-30min ili dok ne dobiju finu boju.Pustite da se lagano ohlade.Servirati uz meze.



Comments system

Disqus Shortname