četvrtak, 26. siječnja 2017.

Karnevalske frite sa Sardinije

Predivne frite /krafne sa Sardinije .Recept sa mojih stranica na coolinarici napisan lani pa evo malo da se podsjetimo i da recepte prebacim ovdje.

Sastojci:

500g brašna/glatko

150ml mlijeka

20g šećera

1kesica kvasca

3 žumanjka

120g svježe riccotte

25g maslaca

sol/prstohvat

korica limuna/opcionalno

ulje za prženje

šećer u prahu


Priprema:

Sat vremena prije izvadite sve sastojke na sobnu temperaturu da budu bar 1h.
U dublju zdjelu stavite šećer .kvasac i mlako mlijeko ,miješate rukom da se sve poveže ostavite kratko stajati .Dodate žumanjca ,riccottu /koju ste razmrvili/prosijano brašno sa solju .Sve izmiješate mikserom da se poveže /ja to tako /a potom sve izručite na radni stol koji ste lagano po brašnili pa nastavite miješati . da se sve poveže u fino tijesto.Poklopite kesom ili prozirnom folijom pa ostavite na toplom mjestu da se diže/ja stavim posudu  na malu zdjelicu sa toplom vodom/. neki 30-45 min.
Nadošlo tijesto stavite na radnu plohu  NEMOJTE NIŠTA MIJESITI ,samo odvajate komade veličine pedlja .Formirate frite smapajuci dvije po dvije.
Odložite frite dok sve  ne dovršite  na lagano pobrašnjenu plohu.
Zagrijete ulje u loncu kad se zagrije ,drvenim štapićem/tipa ražnjić ili čačkalica/ako se pojave mjehurići oko štapića ulje je zagrijano/smanjite vatru na pola pa pažljivo stavljate frite ,nemojte pretrpavati najbolje dvije po dvije.Pecite povremeno okrećući na obje strane dok dobiju finu zlatnu boju.
Ocijedite na  kuhinjskom papiru.Prospite šećerom u prahu možete i običnim šećerom i naribanom koricom limuna po želji .Uživajte uz čaj.

Comments system

Disqus Shortname