Jako slasne, hrskave kroštule za one koji za maškare nisu baš za slatko, ako ima uopće takvih.
Sastojci:
125g brašna/glatko
1žličica maslinovog ulja
2žličice bijelog vina
1jaje
na vrh noža solo
na vrh noža sode bikarbone
1žličica suhog origana
Priprema:
U zdjelu prosijete brašno, dodate sol, sodu bikarbonu, origano. promiješati.U sredinu napraviti rupu u brašnu dodati vino, jaje i malsinovo ulje.Polako vilocom zamijesiti tijesto.Kad se sve poveže stavite na radni stol, nastaviti miješati da se tijesto postane glatko.Tijesto staviti u prozirnu foliju ostaviti 20min da odmori na sobnoj temeraturi.
Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj radnoj plohi na tanko, ako to radite na mašini istanjite na veličini 5.Tijesto narežite na oblike po želji.
Ispeći kroštule na srednjoj temeraturi dok ne dobije lijepu, laganu zlatnu boju.
Servirati po želji ili grickati same.