Sastojci:
Premaz:
3-4 žlice maslinovog ulja
2 češanja češnjaka
Tijesto:
400g brašna/glatko/
2žlice maslinovog ulja
1/2žličice šećera
1/2kesice instant kvasca
1,5žličica ravna soli
250ml mlake vode
Priprema:
Prije nego počnete bilo što raditi naribate u zdjelicu češnjak prelite sa maslinovim ulje dodate malo soli i ostavite stajati dok sve ne dovršite da se ulje lagano aromatizira češnjakom.
U mlaku vodu stavite šećer i kvasac lagano promiješate rukom , odložite par minuta dok se kvasac lagano ne aktivira.Dodate ulje, brašno sa solju.Zamiješate tijesto da bude fino.Razradite ga dodatno na radnom stolu da bude fino i glatko.
Tijesto razvaljate na tanko.Premažete smjesom češnjaka i maslinovog ulja.Narežete na duge trake otprilike 5x12cm.Svaku trakicu malo rastegnete u ruci i savijete jednom da dobijete mali čvor u sredini koji nije puno stisnut.Ponavljate postupak dok sve ne završite .
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/20min ili dok ne dobiju finu boju i počnu se micati po limu.
Pokrijete nodine čistom krpom ostavite stajati do 1h na toplom mjestu ili dok se fino ne podignu.