petak, 30. lipnja 2017.

Jednostavne pečene gljive iz tave

Kad je nešto tako jednostavno i fino treba se podijeliti, nije da svi ne znate za ovaj recept /barem neku varijaciju/ali dobiti fine , prepečene gljive sa otopljenim začinjenim sirom a sve gotovo u tren i to još u tavi jer prava stvar za ljeto.Servirati možete na prepečenom kruhu, uz dodatak nekakve fine salate ili kuhanog povrća i imate krasan vegetarijanski ručak u pola muke, naravno vi možete uz sve ovo dodate i jednu finu šniclu , kotlet, pileće krilce i sl.😌😊,Uživajte!!!

Sastojci:

500g šampinjona

150g ribanog sira po ukusu/topljivog

sol,papar

1žličica maslaca

1žlica maslinovog ulja

1/2žličice timijana

1/4 žličice ljute paprike


Priprema:

Pripremite gljive:očistite ih , operite pod tekućom vodom ili obrišite vlažnom krpom.Skinite klobuke od stapke.
Zagrijete maslac i ulje u tavi pa na vrh posložite gljive da udubljene na klobuku gleda put vani.Sir naribate .
Pustite gljive da se peku , tu i tamo maknete tekućinu koja se nakupila u klobuku samo je u tavu okrenite ,ona će za čas ishlapiti.Kad su gljive malo pečene posolite, poparite , prospite timijanom i ljutim paprikom.Dodate u udubljena na gljivama malo sira, kako se sir topi malo po malo nadopunite  dok cijeli klobuk ne bude prekriven otopljenim sirom.
Gotove gljive izvadite i servirate tople /finu su i hladne u sendviču ili na salatu, sir će se skrutiti u klobuku/Možete po vrhu posuti sa malo nasjeckanog peršina.



Servirati kao prilog ili glavno jelo uz salatu.

Bayat ekmek kebab

Pravi turski klasic, stari kruh malo jogurta i m na brzinu zdinstano mljeveno meso, lagan i brz ručak koji će te obožavati na prvi griz.Uživajte!!!

Sastojci:/4 osobe

oko 2-3kriške starog kruha/može i više ali i manje/

1 žlica maslaca

3žlice maslinovog ulja

1/2žličice origana

1mala protisnuti češanj češnjaka

250g mljevenog mesa/ po želji, nemasno do srednje masno/

1/2žličice kumina

1/2žličice mljevene slatke paprike

1/4 žličice ljute mljevene paprike

1/2žličice timijana/opcionalno/

1žlica ajvara/koncetrat rajčice

sol,papar

200g gustog /grčkog jogurta

1 crveni luk

Priprema:

Narežite kruh na kockice.U tavi zagrijete maslac sa maslinovim ulje pa dodate kruh, origano malo posolite.Miješate kruh pržeći ga dobije lijepu boju i postane hraskav, pazite da vam ne zagori.
Izvadite kruh na tanjur za serviranje, pa ga prelijete jogurtom koji ste lagano posolili.Ostavite stajati dok ne izdinstate meso.
Zagrijete maslinovo ulje pa na njemu prodinstate sitno nasjeckan luk/nije uvjet ako vi volite luk možete ga ostaviti i malo krupnije narezanog/ dodate češnjak , prodinstate još kratko pa dodate mljeveno meso za začinima, stalno isprobavate ukus da vidite sto vam odgovara , solite na kraju kad se meso uprži, da vam kasnije kad iz mesa izađe tekućina ne bude preslano.U meso dodate ajvar dobro promiješate i još kratko propirjate pa stavite preko kruha i jogurta.

Servirate toplo iz salatice, meze, narezano povrće tima rajčica, paprika i masline.

Comments system

Disqus Shortname