petak, 2. lipnja 2017.

Sogan kebabi


Malo turske kuhinje i divan kebab sa lukom iz pećnice, fino, jednostavno i zdravo jelo.Sogan kebab je ukras svakog stola, divan i šaren a domaćice se uvijek potrude da ga maksimalno urese divnim povrćem,Uživajte u ovom  receptu.

Sastojci:

Meso:

500g mljevene junetine/malo masnije ne skroz nemasne/može i piletina

1 žlica maslinovog ulja

1 naribani manji luk

2 naribana češanja češnjaka

1/2žličice kumina

sol,papar

malo ljute paprike

1/2žličice mljevene slatke paprike

1/2žličice timijana/origano

1 jaje

krušne mrvice po potrebi

1žlica nasjeckanog peršina


Ostalo:

2-3komada luka

1 dl vode

1 veća rajčica

1 velika zelena paprika


Priprema:


Izmiješate sve sastojke za meso.Miješate dobro, da se svi sastojci spoje i fino prožmu.Komadić mesa odvojite pa prepržite na suhoj tavi da vidite slanost i začinjenost, ako ste zadovoljni odložite pola sata u frižider/htjela sam još samo dodati da ovo starinsko jelo jednostavnog sastava sve nade polaže u dobre namirnice i kombinaciju začina/.
Radite od mesa okruglice veličine otprilike manje marelice, potrudi te se da kuglice budu otprilike iste veličine.

Pripremite luk:prepolovite ga pa izvlačite polovice , spajate ih oko kuglica.Stavite kuglice u keramički pekač, trebale bi komotno stajati da još možete utisnuti rajčicu i papriku.
Papriku i rajčicu narežete na šnite .Utisnete ih između kuglica da dobijete fini izgled.Sa strane možete staviti papriku, u obruču okolo rajčicu a u sredini opet papriku.Možete se još poigrati bojama rajčice i paprike a to je na vama, da kebab sto bolje izgleda.Prelijete sve vodom,
Pokrijete sve alu-folijom pa pečete u zagrijanoj pećnici na 180C /30 min.Otkrijete pa nastavite peći još 30min ako je potrebno dodate još vode tokom pečenja.

Kebab servirate sa pida kruhom uz neku finu meza salatu sa jogurtom.neka se na stolu nađe i nešto maslina i sira.Možete naravno servirati uz rižu ili krumpir.




Comments system

Disqus Shortname