petak, 9. ožujka 2018.

Kuhana jaja u mliječnoj kremi

Tvrdo kuhana jaja u bešamel kremi sa laganim posipom od cimeta, divno su iznenađenje za nepce.Fini recept koji će vam dobro doči nakon Uskrsa za potrošiti višak jaja.

Sastojci:

4 jaja

Krema:

2 žlice maslinovo ulja

1žlica maslaca

2žlice brašna

700ml mlijeka 2,8%

sol, bijeli papar/par mlinaca/

prstohvat mljevenog muškatnog oraščića

1žlica sitno nasjeckanog peršina

1/4 žličice mljevenog cimeta

na vrh noža ljute tucane paprike

Priprema:

Skuhati jaja u tvrdo.Ohladiti  pa oguliti, prerezat na pola.
Napraviti umak tako da zagrijete maslac i maslinovo ulje,maknuti kratko sa vatre pa dodati brašno, kratko prodinstati brašno da se skroz obavije masnoćom, dodati malo mlijeka pa promiješati, potom dodati ostatak mlijeka pa miješati metlicom da se stvori homogena smjesa bez grudica, dodati ostatak začina, isprobati okus, pustiti da na laganoj vatri sve kuha nekih 5 min, miješati povremeno.Isprobati. Doraditi po svom ukusu.Kad je gotovo maknuti sa vatre pa dodat sitno nasjeckani peršin.

Servirati. na dno tanjura staviti malo umaka posložiti jaja, preliti sa ostatkom umaka, posuti sa malo cimeta i peršina.


Comments system

Disqus Shortname