petak, 27. svibnja 2016.

Ražnjići od tikvica i piletine

4 osobe

Sastojci:


2-3veće tikvice

2 žlice sirnog namaza /mladi si

1/2žličice kopra

1 žličica peršina

2žlice kiselog vrhnja

50 g ribanog sira/laganiji ili parmezan

1češanj češnjaka

sol,papar

maslinovo ulje

Priprema:

Narežite tikvice na duge trake .Posolite ih i poparite te lagano premazite maslinovim uljem.Posložite ih na protvan ,stavite peći u zagrijanu pećnicu na180C/5 min.tek toliko da tikvice lagano omekšaju da ih možete rolati.Napravite smjesu od sira :pomiješate sirni namaz ,kiselo vrhnje ,ribani sir ,sol i papar.
Pileće filete lagano potucite batićem za meso .Posolite i poparite te narežite na debljinu tikvice.
Tikvice premažete sirnim nadjevom stavite trakicu piletine ,zarolajte .Nabodete na ražnjić stavljajući prvo na spoju.
Na svaki ražnjić stavite po dvije rolice .Rolice stavite peći na papir za pečenje na 180C/25 min.
Servirate uz kuhano povrće ili salatu.

Comments system

Disqus Shortname