nedjelja, 25. veljače 2018.

Simit Poğaça


Mislila sam jutros staviti novi recept, no kad sam vidjela ovaj kompletno prepisani na coolki, onda je red da ga prebacim  ovdje, no da je to jedini na prvoj strani gotovo svaki reciklirani sa coolke, ne razumijem, isključim se sa iste jer to doista više nema smisla/link/.Fine turske pogačice uz čaj ili kavu ,za doručak uz meze ili kao fina grickalica uz pivo .

Sastojci:


oko 450g Pšenično glatko brašno

 1žlica šećera

1žličica soli

1/2 kesice Kvasca instant

100ml vode

 100ml mlijeka

40ml ulja

100g maslaca

Nadjev.

100g feta sira

 soli po potrebi

Premaz:

3 žlice molasse/med/javor sirup

100ml vode

sjemenke sezama


Priprema:

Napravite tijesto.u lončić stavite ulje i maslac pa pustite da se na srednjoj temperaturi sve otopi.Dodate mlijeko i vodu, promiješate .Sve stavite u posudu za miješanje, pazite da sve bude mlako. U dugoj zdjeli pomiješate brašno, sol, šećer i kvasac.Spojite zajedno mokre i suhe sastojke miješate da se sve poveže, izradite na radnom stolu da tijesto bude glatko.Ostavite tijesto nekih pola sata na toplom mjestu ili sat vremena na sobnoj temperaturi/iako moram priznat sad već u skoro ljetnim mjesecima sobna temperatura i je toplo mjesto/zimi stavite u pećnicu na 50C/procijenite po tijestu kad udvostruči svoj volumen.
2. Nadošlo tijesto podijelite u kuglice veličine oraha /možda malo veće.Izradite vilicom feta sir ako nije dovoljno slan posolite ga Raširite svaku kuglicu u krug neka ne bude tanko.Stavite u svaku malo nadjeva/žličicu .Spojite krajeve.Okrenete simit .Složite ga na protvan na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Ponavljate postupak dok ne potrošite sastojke.

 3. Posložite simeta na protvan na koji ste stavili papir za pečenje .U zdjelici pomiješate melasu i vodu da se sve otopi i poveže. Premažete simite kistom ,prospite ih bogato sezamom .Izrežete simite ukoso na par mjesta .Pecite u zagrijanoj pećici na 200C/nekih 20Min ili dok ne vidite da su dobili finu boju i počeli se micati po protvanu.
4. Servirate hladne. 


Comments system

Disqus Shortname