4 osobe
Sastojci:
500g piletine/fileti karabatka i prsa/
1srednja tikvica
1 veća mrkva
1 rajčica
80g sira na fete/šnite
200g kiselog vrhnja/20%/za premaz i preljev
1 žlica senfa
1 manji luk
2 jaja/L/
sol,papar
1žličica timijana
1 naribani češanj češnjaka
1/2žličice đumbira
prstohvat ljute papričice
Priprema:
Narežete tikvicu i mrkvu na tanke trakice/to će te najbolje i najbrže napraviti spravicom za guljenje krumpira/.Piletinu narežite i rastanjite da bude otprilike iste debljine ,rastanjite je dodatno preko prozirne folije batićem za meso .Posolite je i poparite te prerežete na trakice ,pazite da su vam trakice piletine debele otprilike kao i trakice tikvice/estetike radi/.Premažete filete kiselim vrhnje/otprilike 2 žlice/.Sir narežite na trakice/po pola/.
Počnite slagati:
U okruglu zdjelu/koju ste prije sasvim malo nauljili/ za pite /oko 26cm promjera/slažite pileće trakice zajedno sa trakicama tikvica,sira i mrkve ,radite to naizmjenicno tako da dobijete fine boje,nemojte previše zbijati.Namazana piletina će se lako lijepiti za povrće i sir ,tako da doista nije nekakav problem.Narežite luk i rajčicu na tanke fete pa ih mjestimično nabodete u pitu .
Za preljev:povežite zajedno kiselo vrhnje ,sol,papar,đumbir,češnjak ,ljute papričice ,senf i jaja .Prelijete preko pite malo zagladite žlicom da se ravnomjerno rasporedi.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/40-50 min.