Sastojci:
450 g fileta ribe/bakalar
2 luka
4 češanja češnjaka
2 crvene paprike
3 žlice nasjeckane rajčice
1žličica slatke mljevene paprike
na vrh noža ljute
1/2žličice mljevenog kumina
400g suhog slanutka/namočenog sa malo sode bikarbone u vodi preko noći
300ml ribljeg temeljca/povrtni
300ml vode
1 lovorov list
1 žlica nasjeckanog peršina
sol,papar/po potrebi
3žlice dobrog maslinovo ulja
Priprema:
Zagrijete ulje u dubljem loncu dubljeg dna.Nasjeckajte povrće na sitne kockice .
Na zagrijano ulje prvo stavite luk ,pržite miješajući na srednjoj vatri dok luk ne omekša i fino se uprži , ako želite ubrzati dinstanje malo posolite luk ,dodate nasjeckanu papriku i češnjak pa pustite još par minuta da malo omekša paparika i da ssve malo zamiriše.Dodate sve začine ,promiješate ,dodate namočene slanutak ,podlijete temeljcem,poklopite kad prokuha smanjite vatru pa nastavite kuhati nekih 45 min dok slanutak ne omekša.
Kad slanutak omekša ,dodate narezanu ribu ,pustite desetak minuta da kuha .Dodate na sjeckani peršin,Lagano protrese lonac ,isprobate slanost.
Prije serviranja u juhu možete dodati još malo maslinovog ulja.