srijeda, 10. kolovoza 2016.

Krep patates salatası/salata od krumpira u palačinkama

Jedan neobičan recept  za druženja  ,dekorativan na stolu i jako ukusan .Uz ovu salatu možete napraviti  i servirati dip od jogurta.Ja stavljam dosta papra na krumpir pa mjeru neću ni pisati vi to procijenite po vašem ukusu,za nadjev je važno da ga posolite nakon što se dodali feta sir jer  na našem tržištu imate raznih slanih sireva pa slanoću uvijek doradite po ukusu//,nikad nemojte soliti odokativno///uvijek isprobate/ jer za mene nema gore stvari od preslanog jela .Isprobajte ovo vrlo fino tursko jelo iz Sarayli restorana.

Sastojci:

Palačinke:

2 jaja

100ml mlijeka

100ml vode 

1/2žličice soli/manje više po ukusu

dovoljno brašna za malo gušće tijesto za palačinke

Nadjev;:

2 kuhana srednja krumpira

100g feta sira

2 žlice maslinovog ulja

1žlica peršina

sol,papar


Priprema:

Skuhate krumpir u kori ,ogulite ga izradite vilicom a potom pustite da se ohladi ,dodate sve ostale sastojke i maslinovo ulje posolite po potrebi i obilato popaprite.Odložite do korištenja:
Napravite palačinke :pomiješate sve sastojke za palačinke/tekuće /i dodate brašna da dobijete malo gušću smjesu pa počnete peći palačinke .Zagrijete tavu za palačinke po potrebi dodate malo ulja/ako mislite da vašoj tavi  ne treba nemojte dodavati/ stavite u tavu dvije velike žlice tijesta pa lagano žlicom napravite okruglu manju palačinku.Ponavljajte postupak dok sve ne potrošite.
Palačinku nadjenete sa žlicom nadjeva/najbolje je podijeliti nadjev na onoliko palačinki koliko imate za puniti tada vam se neće dogoditi manjak/,presavinite palačinku ,kroz vrh palačinke provucite mali ražnjić/ostatak koji puno viri odrežite nožicama.
Ohladite i servirate uz lagano začinjeni jogurt.
Kratka napomena:ako vam ostane višak palačinki iili tijesta ispecite ga ,narežite i ukuhajte u juhi umjesto tjestenine.
Evo jedan dio servirane plate.

Comments system

Disqus Shortname