srijeda, 4. srpnja 2018.

Bogata salata sa mariniranim svježim tikvicama






 Obožavam salate, to je moja osnovna hrana a meso i ostali dodaci prilozi, mislim da na coolki imama preko stotinu raznih salata i preljeva .Salate doživljam vrlo ozbiljno, vidim da se svašta objavljuje,  znam da svi misle da u salatu možete svašta strpati i sa svim je miješati, ali ona ne služi za čišćenje frižidera već mora biti dobro balansirano jelo sa svim djelima okusa uz dodatak začina.Kad jednom isprobate sirove tikvice/pogotovo domaće i mlade/nećete ih željeti spremati/barem na početku ljeta/na bilo koji drugi način.Uživajte!!

Sastojci:

2-3 male mlade tikvice

10-tak crnih maslina

1 zreli avokado

2 srednje rajčice

1mala konzerva slanutka

sok od limuna

1 mala konzerva kukuruza/1 klip kuhanog/

100g smrvljene fete ili sira iz salamure po želji

1/2 crvenog luka/sad je mladi i najslađi/


Preljev:

3 žlice soka od limuna/limete

4 žlice maslinovog ulja

1,5 ravna žličica kumina

sol,papar

1/2 žličice mente

1 mali češanj češnjaka

Priprema:

Spiralizatorom ili gulilicom za krumpire narežete tikvice u zdjelu.U zdjelici sa strane napravite preljev, protisnite češnjaka, zapamtite za salate preljev mora biti jako začinjen i slan jer to je uvijet da se aromatizira salata.Prelite cijelu količinu preljeva preko tikvica ostavite stajati deset minuta.Promiješate.



Dodati sve ostale sastojke, sir, avokado i rajčica narezanu na kockice.Sve dobro promiješate, isprobate slanost i začinjenost pa doradite po ukusu.Ostavite u frižideru do korištenja.




Comments system

Disqus Shortname