Nadam se da volite jabuke ,ja sam dobila cijelu vreću domaćih ljetnih jabuka ,one ne mogu dugo stajati ,pa ćemo ih koristiti u slanim i slatkim jelima. Oduševit će vas ovo jednostavno jelo ,marinirana sočna krilca/možete koristiti i batake/pečena u toj istoj marinadi,slatko-slani okusi ,Možete ih servirati uz rižu,tjesteninu ,krumpir.Nikako nemojte zaboraviti fini umak od pečenja ,možete ga dodatno propasirati ili ostaviti u krupno,ovisi kakao volite .
Sastojci:
800g krila /batak/karabatak ako je manji
3 kom/slatko-kisele jabuke /više ako su manje
1žličica koncentrata rajčice
1žličica meda
1žlica soka od limuna
2žlice soja umaka
1žličica papra
1žličica slatke mljevene paprike
prstohvat mljevene ljute papričice/manje-više po ukusu
3 češanja češnjaka
sol
1žlice ulja
Priprema:
Jabuke ogulite i naribajte odmah ih pokapate sa limunom i dodate med.Operete i osušite piletinu .
U zdjelici sa strane pomiješate soju ,koncentrat rajčice,dvije žlice vode ,sol,papar,mljevene slatku i ljutu papriku ,naribani češnjak i ulje ,sve dobro promiješate da se poveže ,prelite po piletini ,dodate naribanu jabuku sa svim sokovima koje je ispustila pa ostavite da se sve marinira 1h vremena.
Zagrijete pećnicu na 200C.Piletinu prebacite na zdjelu za pečenje na koju ste stavili papir za pečenje ,pecite piletinu negdje 35-45 min.par puta je tokom pečenja okrenete u umak da se bolje ispeče i bude sočnije.