ponedjeljak, 16. kolovoza 2021.

Ledena kava torta bez pečenja

 

Vrlo jednostavan kolač kome neće odoljeti kavoljupci a ni oni ostali.Fino rashlađene i kremaste šnite uz dodatak bijele čokolade čisti užitak uz neki fini liker.Ja sam za ovaj kolač koristila instant kavu krema.

Sastojci:

krema:

250g  bijele čokolade

30 piškota

100g maslaca

1dl kave

2 žlice likera od kave ili nekog drugog likera koji nije od voća

2 žumanjka

500ml vrhnja za šlag/mliječno

Za piškote:

2 dl jake kave

2dl mlijeka

Za ukrašavanje:

1 dl tučenog šlaga

izmrvljene piškote

čokoladna zrna kave 

Priprema:

U zdjelu na paru stavite bijelu čokoladu, sa kavom i likerom od kave.Miješajte dok se čokolada ne spoji i dobije glatka smjesa, ugasiti vatru ,dodati žumanjke, nastaviti miješati da se žumanjci skuhaju a potom dodati maslac izrezan na tanke listiće, nastaviti miješati pjenjačom dok ne dobijte glatku finu kremu.

Moj mali trik je da smjesu staviti na tanjur , raširim i ostavim na 10-15 minuta u duboko zamrzavanje, krema će se tada brzo ohladiti.
Za to vrijeme izraditi šlag da bude čvrst, odvojite malo za dekoraciju.Pripremite kavu za umakanje piškota.U vruću kavu dodati hladno mlijeko, pomiješati, odložiti sa strane.


U ostatak šlaga stavite ohlađenu kuhanu kremu, dobro promiješati.
Piškote umočite u kavu sa mlijekom, slažite ih jedan do drugog kao na slici.

Na piškote stavite trećinu kreme.Potom opet na to složite ostalih deset piškota pa opet trećina kreme, deset piškota i na kraju ostatak krema.Zagladite.


Dekorirajte po ukusu.Poklopite i ostavite stajati u frižideru barem dva sata .



Comments system

Disqus Shortname