subota, 23. srpnja 2016.

Soğan Yumurta

Vrlo jednostavan turski doručak ,marinirani luk sa jajima ,i preljevom od maslinovgo ulja u malo ljute paprike uz masline i prepečeni kruh .


Sastojci:

1luk/veliki 

4 jaja

1žlica maslinovog ulja

Marinada:

1žlica brašna

1/4žličice soli

1/4žličice svježeg mljevenog papra

1/4žličice mljeven slatke paprike


Preljev:

1žlica maslinovog ulja

1/4žličice maslaca

1/4 pull biber/tucana ljuta paprika

Priprema:

U zdjelu stavite sve sastojke za marinadu ,promiješate .Ogulite i narežete luk na srednje debele velike okrugle fete.Izvadimo sredinu luka

Zagrijemo ulje u tavi .Luk umočimo s obje strane u marinadu prepržimo kratko sa jedne i druge strane u ulju.U zdjelu razbijemo jaja.Vadimo žumanjke sa malo bjelanjak /za to možete koristi koru od jaja i stavljamo na luk.Posolite i poparite jaja .Pustimo da se ispeku po vašem ukusu,dali skroz ili da žumanjak ostane tekući to ostavljam vama ,ja volim kad je žumanjak još tekući.
Za preljev otopite maslinovo ulje sa malo maslaca i ljutom paprikom.Prelijete preko serviranih jaja.

Japanska bistra juha od luka


Vrlo jednostavna i popularna japanska juha od luka i gljiva .Isprobajte kad treba nešto brzo i fino.


Sastojci:

2 luka

2 češanja češnjaka

100g celera

1,2l povrtnog temeljca/može i vode

2 mrkve

200g šampinjon

2-3komada mladi luk

sol,papar

malo soja umaka/1žlica

ljuti chilli umak/opcionalno


Priprema:

Nasjeckajte luk na tanke polumjesece .U dublji lonac za juhu stavite malo ulja da se zagrije pa na njemu izdinstate luk da malo omeša.Mrkvu,celer  narežete na rezanca ,na sitno nasjeckajte češnjak.Dodate u lonac mrkvu ,celer i češnjak pustite da se vrlo kratko prodinsta pa podlijete temeljcem.Neka sve kuha 30min.Pred kraj dodate narezane gljive ,mladi luk i soja umak .
Servirate toplo.
Po želji možete dodati i malo ljutoga umaka.

Comments system

Disqus Shortname