subota, 8. travnja 2017.

Kabak kofte

Fino tursko jelo, lagane i prozračne mesne okruglice na postelji od tikvica.Jedna neobična kombinacija od običnih namirnica.Uživajte!!!

Sastojci:/4 osobe

Okruglice:


500g nemasnog junećeg mesa/mljeveno

2 fete starog kruha

2-3žlice mlijeka

sol,papar

1 manji naribani luk

1 češanj češnjaka

1/4 žličice suhe mente

1/2žličice kumina/mljeveni

prstohvat cimeta

1 žličica nasjeckanog peršina


Umak od rajčice:

1 manja konzerva nasjeckane rajčice

na vrh noža ljute paprike/mljevene/manje više po ukusu

1žličica meda

sol,papar

malo šećera

2 češanja češnjaka


Krema /pire od tikvica:

4-5 kom manjih tikvica

2-3 žlice brašna

1žličica maslaca

1 žličica maslinovog ulja

sol,papar

300ml mlijeka

na vrh noža mljevenog muškatnog oraščića


Priprema:

Pripremite prvo okruglice:U zdjelu stavite kruh/samo sredinu/namočite u malo toplog mlijeka par minuta,ocijedite od viška mlijeka pa stavite u drugu zdjelu/pazite ne smije više biti tekućine na služi samo da malo omekša kruh/dodate sve ostale sastojke, naribani luk, sitno nasjeckani ili protisnuli češnjak, sol, papar i sve ostale začine.Dobro promiješate/možete odlomiti jedan komad mesa i ispeći ga na suhoj tavi da vite začinjenost/ako ste zadovoljni , poklopite na kratko da odstoji .

Pripremite umak od rajčice tako da sve sastojke za umak stavite u lončić , pustite da par minuta kuha da se reducira, ispasirate sve štapnim mikserom.
Okruglice formirate otprilike veličine oraha/možda malo veće/ ispečete ih na maslinovom ulju ,pržite na srednjoj vatri dok ne budu pečene/4-5 min/.
Za kremu od tikvica .zagrijete maslaca sa uljem pa na njemu ispirjate narezane tikvice da dobiju lijepu boju, dodate brašno ,promiješate, potom mlijeko , pustite da sve kuha par minuta po potrebi dodate još mlijeka.Ispasirate sve štapnim mikserom pa dodate sve ostale začine.
Servirate tako da stavite podlogu od tikvica.Okruglice uvaljajte u umak od rajčica pa ih stavite na vrh.Sve obilato prospite narezanim peršinom.
Servirate mlako.

Comments system

Disqus Shortname