nedjelja, 5. kolovoza 2018.

Tex-mex pileći kotleti

Ljetoo je ljudi, pravo ono vruće ljeto bez daška vjetra, sunce nas prži ali što se može jesti se mora.Puno je ovih mjeseci kod mene trke i strke, družimo se, uživamo u šušuru  i godišnjem odmoru baš je nekako opušteno i divno ovo ljeto, tužne stvari ovom prilikom neću ni spominjati/samo kliknite na link/ jer more opere sve suze .Jedno fino jelo sa daškom meksika, puno povrća sve u jednom loncu.


Sastojci:/4 osobe

oko 500g pilećeg fileta/može i svinjski

sol,papar

1 žlica maslinovog ulja

1žličica origana

Ostalo/povrće:


1crveni luk

2 češanja češnjaka

1 konzerva crvenog graha

3 žlice maslinovog ulja

2-3 rajčice/ manje šljivarice/

1-2 klipa kukuruza ili manja konzerva

250g smeđih šampinjona

2 crvene paprike/ja sam koristila rog/

1/2žličice kumina

1žličica origana/mažuran ako je svinjetina/

1/2žličice mljeven slatke paprike/može i dimljena/

sol,papar

na vrh noža ljute paprike

150g naribane mozzarelle/može i emental ili chedar , ili jači ribanci tipa grana padano 


Priprema:


Zagrite ulje u tavi ako želite intezivniji okus dodate i malo maslaca.Zagrite pećnicu na 180C.
Pileće filete operite i osušite premažete maslinovim uljem te posolite, poparite svježe mljevenim paprom i origanom.Prepecite fileta sa obje strane da uhvate malo boje nemojte ih prepeći.Odložite na toplo mjesto.


U tavu dodate još malo maslinovg ulja, luk narezan na polumjesece i sitno narezani češnjak , kratko pržite da luk uvene pa dodati papriku narezanu na kocke/može i trake ako volite/nastavite pržiti da paprike uvene, pa dodate narezane gljive nastavite kratko pržiti da se gljive zapeku,sve začinite solju, paprom i mljevenim paprikama i začinima, promiješate, posolite i poparite, dodate ocijeđeni crveni grah i kukuruz, promiješate pa isprobate slanost i okus.Ako ste zadovoljni sve prebacite u pekač, na vrh složite pileće fileta, prelite sa sokom koji je pustila piletina i sa jednom žlicom maslinovog ulja.
U zdjelici sa strane stavite naribani sir pa ga pomiješate sa sitno nasjeckanim mladim lukom  /ako koristite mozzarellu posolite sir/ malo prospite sir po piletini i povrću.

Zapecite sve skupa nekih 10-15 minuta u zagrijanoj pećnici.Servirati toplo.

Broj komentara: 8:

  1. Evo je, baš sam sretna, pa gdje si ti, nema ta na coolinarici, tamo ti je strašna situacija pa je bolje i da ne dolaziš, hvala ti na receptu, moram to podmus izprobati, puno te pozdravljam,Maja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, znama za coolku, više ne bih ni komentirala mislim da broj ljudi i ljudi koji su tamo sve govori o tome, javi kakao ti se svidjelo, pozzz -.-)

      Izbriši
  2. Hvala za ovaj recept...tako je fino garnirano u povrću...radovi napraviti ovo ukusno jelo....lijep pozdrav Elvira

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam sretna da vam se svidjelo, baš je onako bogato povrtno ljetno jelo, puno pozdrava šaljem i do pisanja :-)

      Izbriši
  3. Draga moja divan recept kao i svi tvoji, Tajrija

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlicno i brzo ispalo. Svi zadovoljni a dodatak bio pomfri koji se odlicno uklopio.Puno pozdrava

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam do neba na dojmovima, bas sam sretna da je bilo fino, veliki pozdrav saljem:-)

      Izbriši

Comments system

Disqus Shortname