utorak, 2. veljače 2021.

Tofu Curry Katsu

Jedno jako fino i jednostavno jelo sa pohanim tofuom iz pećnice koje će vas oduševiti , pogotovo ako pazite što jedete.Jelo je i vegetarijsko i vegansko ako izbacite jaja a tofu pohate u biljnom mlijeku.

Tofu:/4 osobe
500g tofu
1 jaje +1žlica mlijeka ili biljno mlijeko
malo soli, papra
1ravna žličica dimljene mljevene paprike
100-150g mljevenih kukuruznih pahuljica/obične ne slatke

Umak:
1  veća mrkva
1manji luk
2 češanja češnjaka
sol,papar
1žlice curry praha
1žličica garam masala
4 žlice kokos vrhnja
500ml povrtnog temeljca
1,5 žlica brašna

Ostalo:
kuhanaj riža
mladi luk za serviranje
maslinovo ulje ili ulje po ukusu

Priprema:
Tofu narežite na šnite.Lagano ga psoslite, poparite i lagano marnirajte sa dimljenom paprikom.Sameljite pahuljice da budu sitne, stavite ih u zdjelu, jaje ako koristite u drugu zdjelu pomiješate ga sa jajem, dodati i malo soli, ako ne koristite ulijete samo mlijeko.Pobrašnite lagano tofu, pohati klasično.Prepžite sa obje strane da uhvati boju.Stavite na na lim za pečenje na koji ste stavili papair za pečenje pa pecite 15 min na 180C.
Za to vrijeme napravite umak:
U tavu u koju ste pekli tofu stavite još malo maslinovog ulja dodati sitno naskjeckani luk, sitno nasjeckani češnjak i mrkvu, dinstani na lagano da sve uvene.Dodati cuury prah, garam masalu i brašno, pososliti lagano i popriti pa podliti sa temeljcem, pustiti da kuha 15-20minuta dok mrkva ne omekša.Ispasirate štapnim mikserom.Dodamo vrhnje, lagano promiješamo.Po potrebi nastavimo kuhati ako mislite da nije dovoljno gusto.Umak možete procijediti ako želite da je gladak, možete za boju dodati i malo graška.


Sevirati sa kuhanom rižom pospite sve sitno nasjeckanim mladim lukom.






 

Comments system

Disqus Shortname