petak, 10. ožujka 2017.

Karamel torta ruža od palačnki




Vrlo jednostavan desert koji je ostavio sve bez rijeci ,divni karamel namaz u palačinkama zarolanim u ružicu ,divota kojoj nitko ne može odoljeti pod uslovom da volite karamel naravno ,Uživajte mile moje uz ovaj jednostavan desert za vikend!!!


Sastojci:

Palačinke:

400ml mlijeka

200-220g glatkoga brašna

1žlica ulja

na vrh noža pecivni prašak

prstohvat soli

1 vanilija šećer

Premaz od karamela:

250g mascapone sira

20 kom mekanih karamela bombona/ja sam koristila iz lidla sa vrhnjem/

50ml mlijeka

prstohvat soli

Preljev:

200ml mliječnog vrhnja za šlag nezaslađenog

10-15 karamela bombona

Ostalo:

Malo ulja za tavu za pečenje/opcionalno

preprženi bademi/opcionalno


Priprema:

U lončić stavite karamele bombone sa mlijeko na laganoj vatri uz miješanje ih otopite .Kad dobijete kompaktnu gustu smjesu maknete sa vatre pa pustite da se ohladi.
Zagrijete mlijeko u lončiću da bude mlako pa dodate sve ostale sastojke za palačinke .Izmiješate glatko da ne bude grudica .Ispecite tanke palačinke /12 kom.
Zagrijete pećnicu na 180C .
Prvu palačinku koju ispečete stavite u kalup za torte tako da joj malo podignete stijenke na krajevima.Palačinku stavite u zagrijanu pećnicu na na pet minuta da se ispeče i skruti izvadite vani pustite da se ohladi ,odvojite od podloge stavite na podlogu za serviranje na koju ćete složiti tortu.
Ohlađenu kremu od otopljenih karamela poveži sa sirom mascapone .
Premazujte palačinke jednu po jednu složite ih u harmoniku .Slažite u krug na ispečenoj podlozi od palačinke.


Za preljev otopite karamele u vrhnju za šlag/nemojte koristiti biljno jer će vam biti preslatko/Pustite da se malo ohladi pa polovicu prelijete preko torte.Prospite tostiranim bademima.Pustite da se sve malo ohladi .
Servirate tortu narezanu na šnite sa sladoledom od vanilije i toplim preljevom od karamela.

Comments system

Disqus Shortname