nedjelja, 13. studenoga 2016.

Soslu Börek

Predivni burek /nisam odavno hehe😤😤😤😤/uživajte .

Sastojci:

6 listova za jufke/kore za pite

200g tikvica

100g ribanog sira/gauda i sl.

150g feta sira/slanog sira

sol,papar

1žlica maslinovog ulja

1/2žličice timijana/majčina dušica

Preljev:

2 jaja

200ml mlijeka

100ml jogurta

100ml maslinovog ulja

sol,papar

Ostalo:

Malo ulja za pekač

Crni sezam po želji


Priprema:

Naribate tikvice pa ih stavite u zdjelu .Naribate sir i izmrvite fetu sve pomiješate sa tikvicama ,posolite i poparite po ukusu i potrebi/sve malo isprobate/.Odložite!
Raširite jufku pa na jednom kraju stavite nadjev fino ga rasporedite /moj vam je savjet da nadjev odmah razdijelite na šest dijelova da svaka kora dobije istu količinu nadjeva/.
Zarolate jufku u valjak potom u ružicu .Nauljite keramički pekač /lagano /pa složite rolice dok ne potrošite sve .Lagano rolice pritisnite izvana samo da se malo spuste.
Pripremite preljev da sve sastojke zajedno dobro izradite metlicom posolite i poparite naravno po ukusu.Prelijete preljev preko rolica.Stavite sve u frižider na sat vremena.
Zagrijete pećnicu na 200C ,pecite burek na najnižoj vodilici nekih 30min ili dok ne dobije finu boju ,prije pečenja možete ga lagano posuti crnim sezamom nije pravilo.
Pečeni burek ostavite da se lagano ohladi,vadite na tanjure ružice i servirate ih sa dosta jogurta.



Comments system

Disqus Shortname