utorak, 20. rujna 2016.

Huang dumplings/nadjevena kineske knedlice od jaja





Fine kineske knedlice /zamotuljci nadjeveni mljevenim mesom i servirani sa umakom od soje.Obično će kinezi u ove rolice kao i u mnogo drugih varijacija stavljati mljevenu svinjetinu vi slobodno zamijenite piletinom.

Sastojci:/4-6 osoba:


200g mljeveno meso

1/2žličice soli

1žličica sezamovog ulja

1žličica gustina

2 namotaja mlinca bijelog papra

2 češanja češnjaka

1žličica rižinog octa

4 jaja

sol,papar

Umak:

3 žlice soja umaka/light/manje slan/

1žlica vode

1žličica meda

1 mala Čili papričica/opcionalno

1 mladi luk/nasjeckan na koso



Priprema:

Izmiješate meso zajedno sa soli,bijelim paprom ,gustinom i octom.Pustite da odstoji pokriveno na sobnoj temperetauri par minuta .Za to vrijeme zagrijete wok i na sitno nasjeckate češnjak.Stavite meso zajedno sa nasjeckanim češnjakom u wok ,dinstajte dok meso ne bude preprženo.Izvadite ga.
Pripremite umak :pomiješate soja umak sa vodom ,dodate nasjeckani mladi luk i ljutu papričicu /ako koristite i med,dobro promiješate, odložite u zdjelicu za serviranje.
U zdjelu stavite jaja lagano ih posolite i popaprite ih ,izradite ih metlicom u glatku povezanu smjesu ,to je važno da dobijete fine knedlice.U tavi zagrijete malo ulja ,kuhinjski papirom obrišite višak.Stavljate na tavu tri žlice šireći ih da dobijete male tanke palačinke ,stavite odmah žlicu nadjeva /manje više ovisiti će o veličini palačinke/raširite nadjeva jednoj polovici pa preklopite s drugom krajeve lagano pritisnite .Okrečite palačinke da se ispeku sa svake strane dobro .izvadite na tanjur za serviranje /na običnoj tavi možete peći po 4 palačinkice u isto vrijeme/.
Servirate palačinke zajedno sa umakom kao fini doručak ili laganu večeru.


Comments system

Disqus Shortname