srijeda, 24. listopada 2018.

Otvorena pita od krumpira

Znam, znam već unaprijed da će te me kritizirati jer nisam stigla jučer objaviti recept, hvala vam na svim komentarimai upitima, evo recept stiže.Ovaj recept se inače radi sa prhkim tijestom no ako želite sebi ušparati masnoće napravite ga sa 400g tijesta za pizzu meni jednako fin a upola manje kaloričan.Umjesto pancete, dimljene šunke i sl.možete dodati bilo koje dimljeno meso /puretinu, govedinu/ ja nekad samo stavim malo dimljene paprike za vege.Uživajte!!


Sastojci:

Za masno/prhko tijesto:

180g brašna 

120g maslaca/sobna temperature

1/2žličice soli/ravne

5žlica hladne vode

ili 400g tijesta za pizzu

Nadjev:

1žlica maslaca

200g suhog srednje masnog mesa po želji

200g ribano ementala

7 srednjih krumpira/narezani na kockice

žumanjak

sol,papar

Priprema:

U zdjelu stavite sve sastojke za prhko tijesto pomiješate ih zajedno sa 5 žlica hladne vode.Napravite tijesto, pustite na pola sata da se hladu u frižideru.Ako će te koristiti tijesto za pizzu koristite ono koje inače koristite i za koje ste sigurni da će vam  uspjeti.
Za to vrijeme narežite dimljeno meso i prepecite ga na maslacu ako vam je meso masnije smanjite masnoću a ako je recimo puretina nemojte jer krumpir traži malo masnoće .Gotovo meso odložite do korištenja da se malo ohladi.


Krumpir ogulite narežite na kockice, neka udu koliko tolike jednake, skuhate ga u slanoj vodi, ocijedite i pustite ohladiti, pazite samo da previše ne prekuhate krumpire neka su mekani ali da zadrže oblik.
Raširite tijesto na pravokutnik 35x25 cm otprilike.Stavite krumpir na tijesto tako da ostavite par cm sa strane ne pokriveno.
Po krumpiru stavite meso, lagano posolite ako želite i obavezno poparite/ja volim malo papreniji krumpir vi sve naravno isprobate pa procijenite i doradite po ukusu/.Prospite sirom.Premažite razmučenim žumanjkom.Pecite na 180C nekih pola sata ako koristite pizza tijesto ili na 210C ako koristite prhko tijesto.

Ostavite da se malo ohladi pa nerežete na kocke






Comments system

Disqus Shortname