Sastojci;
6 šnita tost kruha/veći
sezam
salata
Majoneza od đumbira:
1-2žlica majoneze
1žličica ribanog đumbira
sol,papar
1žličica mljevene slatke paprike
1žličica soja umaka
Za tunu:
100g fileta tune
sol,papar
1žličica lišća timijana
2 mlada luka sitno nasjeckana
Priprema:
Napravimo prvo majonezu tako da pomijeđamo sve sastojke, po želji možete dodati i malo soka od limuna.Odložite u frižider.
Tunu sitno zdrobite dodati majonezu, sol,papar,i timijana, pomiješati da se poveže.
Ponavljajte postupak dok sve ne potrošite.Valjke zamotati u foliju, stisnuti, ostaviti stajati najmanje sat vremena u frižideru.
Tostu odrežite koru, spojite dva tosta tako da se na jednom dijelu preklapaju, stavite ga na prozirnu foliju , bit će vam lakše rolati.Prođite oklagijom/lazanjurom da se razvuće i postane elastičan i da se spoje.
Salatu operite, maknite tvdi dio da ostane samo mekani list.Tost premažete sa žlicom majoneze od đumbira, posložitte salatu, na donji ktraći dio složite usko tunu u valjak.
Ponavljajte postupak dok sve ne potrošite.Valjke zamotati u foliju, stisnuti, ostaviti stajati najmanje sat vremena u frižideru.
Prije posluživanja premažite rolatiće sa malo majoneze i pospite preprženim sezamom.Narežite.