nedjelja, 23. travnja 2017.

Peciva sa češnjakom

Divna, mirisna, sjajna peciva sa okusom češnjaka.Malo neobična u izradi ali je to važno ako radite za goste dvije vrste peciva da se razlikuju po izgledu.

Sastojci:

500g glatkog brašna

1 instant kvasac

300ml mlake vode

1žličica šećera

1,5žličica soli

2žlice otopljenog maslaca

120g ribanog sira/emental

3-4 češanja češnjaka/može i manje ako niste ljubitelji intezivnog okusa

2žlice maslinovog ulja

1žličica suhog origana

Priprema:
Na sitno nasjeckate češnjak/možete ga cak i protisnuti/ pa ga stavite u zdjelicu sa maslinovim uljem.
U zdjelu za miješanje stavite šećer, mlaku vodu  kvasac miješate dok se sve ne poveže i šećer  gotovo rastopi.Pustite da se smjesa smiri i odstoji minutu-dvije.Dodate potom brašno pomiješan sa solju, izmiješate u tijesto, izručite na radni stol pa nastavite  miješati dok ne dobijete glatko tijesto.
Pokrijete tijesto prozirnom folijom ili kesom/nesmije dolaziti u dodir sa zrakom/pa ostavite stajati na toplom mjestu 1h.
Nakon sat vremena uzmite tijesto možete i ne morate ga podijeliti na dva dijela ako imate dovoljno prostora da ga razvaljate tanko..Premažete otopljenim maslacem i maslinovim uljem sa češnjakom te prospite origanom.Dodate naribani sir pravilno rasporedite možete čak i malo rukama lagano stisnuti da se sir zalijepi za tijesto.

Zarolate čvrsto u finu roladu.Režete veličine po želji odnosno dali želite veća ili manja peciva, ja sam rezala nekih 8 cm veličine.Svako pecivo u sredini stisnite drvenom žlicom da sa strane dobijete uši.Možete čak uši lagno spojiti prstima da se peciva skroz izokrenu po želji naravno.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite sva peciva, posložite ih na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Po želi ih možete premazati žumanjom sa malo vode/ ja nisam.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/30-35 min.
Servirate ohlađene!!



Comments system

Disqus Shortname