Sastojci:
600g pilećeg fileta ili mesa po želji
120g šunke ili salama po želji
8-10 kom manjih šampinjona
8 kom suhih šljiva/opcionalno
8 kom mini rajčica
1 zelena/crvena paprika /svježa
2-3veća kisela krastavca
sol,papar
Paniranje:
1žlica brašna
2 jaja
150g krušnih mrvica
sol,papar
Priprema:
Operite i filetirajte pileće filete.Lagano ih potucite batićem za meso preko prozirne folije ,budite nježniji da ne razbijete strukturu mesa.
Na ražnjić nabodete na izmjenično gljive ,salamu ,šljive ,kisele krastavce ,papriku i rajčice,pazite da ražnjić bude velik koliko i filet da ga kasnije možete zamotati.
Filete posolite i poparite na sredinu stavite ražnjić oko njega omotate meso.Ponavljate postupak dok sve ne potrošite .Panirate klasično ,brašno ,jaja , mrvice .Posložite ražnjiće na papar za pečenje ,pokapate sa malo ulja .Pečete nekih posla sata na 200C.Nravno možete ih ispeci i na ulju.Prije serviranja izvadite ražnjiće.
Servirate uz salatu i umak od majoneze.