četvrtak, 4. kolovoza 2016.

Nadjeveni shashlyk


Nadjeveni ili punjeni ražnjići od pilećeg fileta sa kiselim krastavcima ,salamom ,paprikom i rajčica ///u originalu i sa suhim šljivama ja ne stavljam jer moji ne vole baš suhe šljive vi po želji ///,suhe šljive uvijek na ražnjiću stavite kraj kiselih krastavaca.Uživajte u Krimskom šašljiku.Osim piletine naravno u ovom jelu možete koristi i neko drugo meso po želji.

Sastojci:

600g pilećeg fileta ili mesa po želji

120g šunke ili salama po želji

8-10 kom manjih šampinjona

8 kom suhih šljiva/opcionalno

8 kom mini rajčica

1 zelena/crvena paprika /svježa

2-3veća kisela krastavca

sol,papar

Paniranje:


1žlica brašna

2 jaja

150g krušnih mrvica

sol,papar

Priprema:

Operite i filetirajte pileće filete.Lagano ih potucite batićem za meso preko prozirne folije ,budite nježniji da ne razbijete strukturu mesa.
Na ražnjić nabodete na izmjenično gljive ,salamu ,šljive ,kisele krastavce ,papriku i rajčice,pazite da ražnjić bude velik koliko i filet da ga kasnije možete zamotati.


Filete posolite i poparite na sredinu stavite ražnjić oko njega omotate meso.Ponavljate postupak dok sve ne potrošite .Panirate klasično ,brašno ,jaja , mrvice .Posložite ražnjiće na papar za pečenje ,pokapate sa malo ulja .Pečete nekih posla sata na 200C.Nravno možete ih ispeci i na ulju.Prije serviranja izvadite ražnjiće.

Servirate uz salatu i umak od majoneze.



Comments system

Disqus Shortname