subota, 28. srpnja 2018.

Hrskava pita od breskvi

Kad breskve ne prestaju stizati napravite jedan diva desert sa hrskavom korom od lisnatoga tijesta, ohladite ga.Desert je odličan za sve prigode, divan i dekorativan za svečani stol, jednostav za prijevoz i jelo za plažu ili planinu ma sve u jednom .Za ovo jelo naravno možete koristiti i marelice ako vam se ne da guliti breskve koristite one iz konzerve ali u receptu piše jednostavan sistem pa možete tako.

Sastojci:/oko 30x20 lim

250g lisnatoga tijesta


Tijesto za podlogu:

220g glatkog brašna

prstohvat soli

1 vanilija šećer

1/2čajne žličice pecivnog praška

2žlice šećera

125g maslaca


Nadjev/krema:


1 puding vanilija

1 puding kokos

1žlica maslaca

650ml mlijeka 3,2°%

4-5 žlica ovisno o ukusu šećera

5 lijepih breskvi

Priprema:

Napravite tijesto za poslugu tako da pomiješate sve sastojke ako ste zaboravili izvaditi maslac iz frižidera naribate ga ribežom na brašno on će odmah omekaniti.Na lim staviti papir za pečenje pa još mekano tijesto rasporedite na dno , stavite desetak minuta u frižider.

Napravite kremu:
U lonac na vatru stavite pola količine mlijeka sa šećerom pustite da se zagrije i šećer otopi, ostatak mlijeka stavite  u zdjelu sa strane i izradite ga sa pudingom da nema nikakvih grudica.Ulite puding u lonac sa mlijekom pustite da se zgusne, dodate jednu žlicu maslaca miješate sa se poveže.

Zagrije pećnicu na 200C
Uzmite pripremljen koru zapecite je u pećnici 10 min da malo dobije boju pazite da vam se ne prepeće.Izvadite vani.Pustiti minutu dvije da se ohladi a onda dodati cijelu kremu zagladiti.
Oguliti breskve tako da ih na sekundu stavite u vruću ključavu vodu a potom u hladnu kora će skoro sama se oguliti.Prepolovite ih.

Posložite ih po kremi.Preko stavite razvaljano lisnato tijesto, malo udubite oko breskvi.

Pecite oko 25-30 min dok lisnato ne dobije finu boju .Ohladite i narežite.Sve prospite šećerom u prahu.


Comments system

Disqus Shortname