četvrtak, 4. siječnja 2018.

BaguetteTourbillon

Davno objavljen recept na mojim stranicama na coolinarici . s obzirom da pokušavam sve recepte uskoro prebaciti ovdje naravno prioritet dajem inim receptima koji doista volim i često radim ./Link/

Sastojci: 4 osobe


550g glatkog brašna

50g maslaca +mlaz ulja

200ml mlijeka 3,2%

65 ml mlijeka

1žličica šećera/smeđeg

1žličica soli

1žlica kvasca/instan

Premaz:

70-80g maslaca + mlaz ulja

sezam /mak opcionalno

1 jaje

Priprema:

.Zamijesite tijesto: 
Napomena: Ja ga uvijek radim za specijalne prilike zamijesim ga navečer/ostavim u kesici za zamrzavanje preko noći u frižideru ,naravno vi po želji.
 U lončiću na laganoj vatri stavite maslac sa mlazom ulja da se otopi .Kad je otopljenog dodate mlijeko i vodu.Pustite da se sve lagano zgrije. U većoj posudi za mijesanje dodaste brašno,sol ,šećer i kvasac.Promiješate da se poveze. Ulite smjesu od mlijeka .Zamijesite tijesto miješajući dok se sve ne poveze i postane mekano i ne ljepljivo.. Poklopite krpom i ostavite na toplom stajati do 1h ili napravite ka ja u napomeni. Otopite maslac.
 Nadošlo tijesto razvaljate na pravokutnik pa ga premažite maslacem.Po želji i u nekim verzijama sada možete tijesto posuti nemljevenim makom ili sezamom.Preklopite jednu i drugu stranu do sredine.Premažete maslacem.Preklopite tijesto pa stavite 15 min.u frižider da se maslac stisne.
 Izvadite tijesto opet ga razvaljajte na pravokutnik pa ponovo premazite maslacem i preklopite kao i prvi put/.Nešto slično je kao kad se radi lisnato tijesto/.Zarolate tijesto.Stavite ga na papir za pečenje na protvan na kojem ćete ga peći.
2. Razmutite žumanjak s malo vode . Narezite bagete oštrim nožem svako deset centimetar .Premazite okolo sa žumanjče i prospite sezamom. Pustite da tijesto odstoji pola sata /ja to napravim u zagrijanoj pećnici na 50C.
3. Bagutte pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/35min. 4. Meni je najdraži topao ali ipak treba pustiti da se ohladi.
Recept je sa stranice de Mina pa tu možete pogledati cijeli postupak motanja. 


Comments system

Disqus Shortname