nedjelja, 22. travnja 2018.

Hrskavi krumpir sa mrvicama i timijanom

Puno je načina i dodataka za krumpir, varijacija na temu, ali ipak možemo samo reći da svi volimo krumpir, još kad je hrskav izvana i mekan iznutra, još kad je domaći ili sad u vrijeme mladi nema kraja našoj sreći.Ja sam od onih kojima je dosta velika porcija fino pečenih krumpira i salata i moj idealan ručak je tu, vi naravno možete služiti ovaj krumpir kao prilog.

Sastojci:


1,250g krumpira

4 žlice maslinovog ulja/može i miješano/

2žlice krušnih mrvica

1 češanj češnjaka/veći/

sol,papar

1žlica timijana/tko ne voli neka zamjeni origanom


Priprema:

Maslinovo ulje stavite u zdjelicu dodate protisnuli češnjak, ostavite da stoji dok sve drugo ne pripremite.Ogulite, operite i osušite krumpir.Narežete ga na kockice. neka budu otprilike iste veličine da se ne dogodi da je jedan dio prepečen a drugi sirov.
Na lim za pečenje stavite papir za pečenje , po limu stavite krumpir, prelite ga maslinovim uljem i češnjakom, promiješate.Prospete mrvicama, solju, paprom i timijanom pa sve dobro promiješate da se spoji i mrvice i začini zalijepe.
Zagrijete pećnicu na 180C/krumpir pecite nekih 40 min, nakon pola sata ga jednom okrenete.

Servirati toplo kao prilog.

Broj komentara: 6:

  1. Super,danas će ovo biti moj ručak i malo salate.

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo uprvo sam jela,šteta što ne može slika da se postavi. Odlično je i mirisno bilo,a mrvice su super ,mwlo više s ulja stavila,jer volim mladi krompir da bude masniji,pošto je vodenast kad je ovako mlad. Jedino što sam trebala malo manje pojesti,ali neka sam si dala oduška. Pozdrav i pusa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ba s sam sretna, drago mi je da si bila zadovoljna, ako si na instagramu ja sam ti tamo pa možeš postaviti i slike, nažalost nisam na facebooku nisam se nikad ni privatno prihjavila, puno ti hvala na isprobavanju,veliki ti pozdrav letiiiii :-))

      Izbriši
  3. Oprostite zbog grešaka u tiskanju,pozurila sam da vam javim,pa su se dogodile.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma daj , to je ne bitno niti ne zarezujem takve stvari, pozdrav :-))

      Izbriši

Comments system

Disqus Shortname