srijeda, 28. ožujka 2018.

Nadjeveni mini kuglofi

Mini kuglofi/kuglufi  nadjeveni divnom kremom od vanilije sa finim malinama ili voćem po želji.

Sastojci:/6 kom

2 jaja

120g šećera

60g jogurt

60ml ulja

1/2limuna sok

1 vanilija šećer

130g brašna

1 ravna žličica pecivnog praška

prstohvat soli

1 žličica kakao/gorki

1žličica vode

6žlica mlijeka

Krema od vanilije:

400ml mlijeka

1 puding od vanilije

2 žlice šećera/manje više po ukusu

200ml vrhnja za šlag

1 vanilija šećer

Priprema:

Skuhati puding u mlijeku sa šećerom, maknuti sa vatre, posuti po njemu malo šećera u prahu ili ga pokriti prozirnom folijom, ostaviti da se ohladi.

Napraviti smjesu za kuglofe:u zdjelu staviti jaja sa šećerom, dugo miješati dok ne zapjene.Izvagati brašno pomiješati ga sa pecivnim praškom i soli.U zdjelu sa jajima dodati ulje i jogurt, nastaviti miješati da se sve poveže.

Kalupe premazati sa malo ulja.Staviti svjetlu smjesu u tri kalupa.U ostatak smjese dodati kakao i vodu, pa nastaviti kratko miješati da se sve poveže, popuniti ostale kalupe.Zagladiti.Po brisati okolo kalupa.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180C/15-20 min ili dok čačkalice ne ostane čista.Izvaditi vani, dok su još u kalupu svaki kuglof preliti sa mlijeko, staviti da se ohlade do kraja.

Dovršiti kremu od vanilije:u ohlađeni puding dodati izrađeno slatko vrhnje, isprobati slatkoću, po potrebi dodati još malo šećera u prahu/ja koristim mliječno slatko vrhnje koje nije zaslađeni tako da treba više šećera a vi po ukusu/.
Prerežete kugofe po pola nadjenete ih kremom, poslažete svježe maline, pokrijete drugim dijelom biskvita.Na vrh tavite još malo kreme i jednu malinu, po želji možete još malo po šećeriti šećerom u prahu.

Comments system

Disqus Shortname