utorak, 15. kolovoza 2017.

Šareni ljetni složenac

U ovaj divan složenac ide svo povrće koje je sad u stađunu ili ono koje je sad fino, svježe i ljetno.Patlidžani, tikvice, rajčica, paprika i malo piletine, odličan ručak uz malo truda.Recept je bezglutena.

Sastojci:


1 patlidžan

1 tikvica/dvije manje kod mene velike nisam imala

sol

1-2žlice maslinovog ulja

100g topljivog sira

2-3 rajčice šljivarice

Piletina:

400g piletine/fileti

3 žlice jogurta/čvrsti/grčki

sol,papar

na vrh noža ljute paprike

1/2žličice curriya

1 manja  paprika/boja po želji

1žličica ili mlaz maslinovoga ulja

3 jaja

Priprema:

Operite i narežite tikvice i patlidžane na fete/ne trebate guliti koru/Posložite ih u jednom sloju na keramički pekač, premažete maslinovim uljem lagano posolite i popaprite.
Zagrijete pećnicu na 180C

U zdjelu stavite nasjekcanu piletinu na kocke/manje mogu biti ali neće smetati i ako vam ostane malo krupnije/, dodate na kockice nasjeckanu paprike, sol, jogurt, maslinov ulje, jaja , curry prah pa sve dobro izmiješate.Stavljajte otprilike po žlicu nadjeva na svaki komad tikvice i patlidžana, dok ne potrošite sav nadjev.
Na vrh složite nasjeckane rajčice.Stavite peći nekih 30-40min, vidjeti će te po boji.Izvadite vani pa prospite ribanim sirom.Nastavite peći još desetak minuta.
Izvadite složenac , pustite da se lagano ohladi a potom narežite na kocke po želji.Servirati sa naribanimmladim kupusom/sada je najbolji za salatu/.



Comments system

Disqus Shortname