četvrtak, 7. prosinca 2017.

Karnabaharlı Havuç Çorbası/juha od mrkve i cvjetače


Prefina turska juha od cvjetace i mrkve .Stari recept na coolinarici /Link/ .


Sastojci 4 osobe

500g cvjetače/kavol/karfiol

2 veće mrkve

 7 češnjeva češnjaka

1žlica maslaca+mlaz ulja

 1žlica Glatkog brašna

 200ml mlijeka

 700ml temeljca po želji/povrtni/pileći

papar,sol

 Ogulite češnjak. Operite i na cvjetove razdvojite cvjetacu/ ja dodam i mlado lisce oko cvijeta/ .Ogulite mrkvu narezite je na krugove ne moraju biti posve tanki. Stavite u lonac pa dodate toliko temeljca/možete koristiti i kocku/ da pokrije povrće. Kuhate nekih dvadesetak minuta dok povrće ne omekša, pazite da dodate dovoljno  temeljaca da ne ostane na suhom.

Kuhano povrće ispasirati štapnim mikserom. U lonac stavite maslac da se otopi sa mlazom vode dodate brašno miješate pa dolite mlijeko pustite da se sve malo zgusne pa dodate pasirano povrče , neka sve lagano prokuha. Posolite i poparite po ukusu.Ako je pre gusto dodate jos temeljca ili vode da dobijete konzistenciju po svom ukusu. U malom lončiću zagrite maslac i ljutu papričicu pa svakom u tanjur stavite malo, isto tako maslac možete zamijeniti maslinovim uljem ili samo posuti sa malo tucano ljute papričice.

 2. Servirate vruće uz preprženi kruh.

Comments system

Disqus Shortname