utorak, 27. veljače 2018.

Seljačko pečenje sa kimom

Tako jednostavno a tako fino , jelo koje će zadovoljiti i najfinija nepca a kuharici dati dovoljno vremena da se posveti sebi.Uživajte!!

Sastojci:

1,500 kg svinjske lopatice bez kosti/može i teleće

3 žlice masti

4 srednja luka

10 češnjeva češnjaka

1žlica kima/cijelo zrno/

sol,papar

Brašno:

4žlice glatkog brašna

na vrh noža ljute mljevene paprike

1/2ličice curry-a

sol,papar

1žličica slatke mljevene paprike/može i dimljena/

500ml vode

Priprema:

Namastite keramički pekač sa jedno žlicom masti.Narežite luk i češnjak promiješate zajedno, lagano ga posolite, cijelu količinu luka stavite na dno pekača.Prospite kimom.

Narežite meso na komade /neka budu oko 1 cm debljine/lagano ih posolite i poparite.U zdjelu sa strane pomiješate sastojke za brašno.

Umočite šnicle u brašno, otresite višak.Ponavljate postupak dok ne potrošite sve sastojke.Zagrijete ostatak masti u tavi prepržite šnicle sa jedne i druge strane, ponavljate postupak dok ne potrošite sve sastojke , u tavi stavite žličicu mješavine brašna, lagano prodistati pa staviti 500ml tekućine, promiješati.Prebaciti preko šnicili tekućinu.

Pokrite šnicle alu-folijom/možete prije toga staviti papir za pečenje a potom alu-foliju/.
Stavite u zagrijanu pećnicu na 200C/45 min, nakon toga vremena maknete foliju, nastavite peći još pola sata, koji puta okrenete šnicle i povjeravate tekućinu.


Servirati uz pečeni krumpir ili prilog po želji.

Comments system

Disqus Shortname