Sastojci:
600g fileta bijele ribe /po ukusu
sol,papar
1 žlica maslinovo ulje
1/2 limuna sok
Preljev:
1žlica maslaca
1 žlica majoneze
3žlice naribanog parmezana
4 češnja češnjaka
4 mlada luka
malo ljute papričice ili par kapi tabasca/po ukusu
Priprema:
Nasjeckajte mladi luk,protisnite češnjak .U zdjelicu stavite češnjak,luk ,sol,papar,malo ljute papričice/ako koristite/,parmezan dodate majonezu i maslac sobne temperature sve dobro promiješate .Odložite.
Složite filete od ribe ,posolite ih i popaprite.Pecite u zagrijanoj pećnici na 220C/nekih 6 min.Premažete ih pripremljenim nadjevom .Nastavite peći još 3 min.dok uhvati lijepu boju i lagano se zapeku.
Servirate uz kuhano povrće i salatu.
Recept s bloga Port