utorak, 13. travnja 2021.

Bogata pita sa šparogama


 Predobra pita i izgledom i namirnicama.Pita je sa gorgonzolom pa znam da ima dosta ljudi koji ne vole tako jake sireve, ako ste jedan od njih, zamiijenite količinu gorgonzole istom količinom kiselog vrhnja i dodajte još jedno jaje.

Sastojci:

250g lisnatog tijesta

250g šparoga

10-tak malih smeđih šampinjona

pršut/suha šunka po ukusu

1žličica maslac +malo maslinovo ulja

timijan

sol,papar

Nadjev:

100g gorgonzole

150g kiselog vrhnja

1 jajae

2 češanja naribanog češnjaka

sol,papar

1žlica parmezana

2-3žlice narianog sira/ja sam stavila samo jednu

Priprema:

Lisnato raširite i stavite na papir za pečenje odmah na lim.Napraite plitki rez oko cm širine oko cijelog kraja lisnatog tijesta.Sredinu nabodite vilicom,pogledajte sliku.

Zagrijete pećnicu na 200C/pecite tijesto 12 min.Izvadite ga .

Za to vrijeme pomiješajte sve sastojke za nadjev, posolite i poparite, gorgonzolu će vam biti najlakše izraditi prstima ili vilicom.Ako vam se sredina napuhala lagano žlicom pritisnuti da se ponovo ugledne i da dobijete fini utor za nadjev.

Rub pite premažite lagano razmućenim žumanjcem.Vratite u pećnicu na još 10 min ili dok se nadjev ne stisne.





Comments system

Disqus Shortname