Predobra pita i izgledom i namirnicama.Pita je sa gorgonzolom pa znam da ima dosta ljudi koji ne vole tako jake sireve, ako ste jedan od njih, zamiijenite količinu gorgonzole istom količinom kiselog vrhnja i dodajte još jedno jaje.
Sastojci:
250g lisnatog tijesta
250g šparoga
10-tak malih smeđih šampinjona
pršut/suha šunka po ukusu
1žličica maslac +malo maslinovo ulja
timijan
sol,papar
Nadjev:
100g gorgonzole
150g kiselog vrhnja
1 jajae
2 češanja naribanog češnjaka
sol,papar
1žlica parmezana
2-3žlice narianog sira/ja sam stavila samo jednu
Priprema:
Lisnato raširite i stavite na papir za pečenje odmah na lim.Napraite plitki rez oko cm širine oko cijelog kraja lisnatog tijesta.Sredinu nabodite vilicom,pogledajte sliku.
Zagrijete pećnicu na 200C/pecite tijesto 12 min.Izvadite ga .Za to vrijeme pomiješajte sve sastojke za nadjev, posolite i poparite, gorgonzolu će vam biti najlakše izraditi prstima ili vilicom.Ako vam se sredina napuhala lagano žlicom pritisnuti da se ponovo ugledne i da dobijete fini utor za nadjev.Rub pite premažite lagano razmućenim žumanjcem.Vratite u pećnicu na još 10 min ili dok se nadjev ne stisne.