Jako fini recept, sa par caka, za uspješan domaći grčki gyros koji verujte mi nimalo ne zaostaje za onim pravim.Uz gyros servirajte umake i puno povrća za salate.Ostatake gyrosa spremite u hladnjak koristite ga kao fini domaći narezak u sedvičima.
Sastojci:
1kg mesa/dvaput mljeveno miješano/
1 mali crveni luk
5 češnjeva češnjaka
1,5žličica mažurana
1,5žličica origana
1,5ravna žličica soli
1,5ravna žličica nasjeckanog lišća ružamrina
1žličica mljevenog papra
malo ljute paprike/opcionalno
Priprema:
U zdjelu stavite meso.Očistite češnjak i lik pa ga izradite u pastu u multipraktiku.Dodate mješavinu s lukom u meso.Dodate sve začine.Dobro, dobro promiješati možete čak koristii mikser sa nastavcima za tijesto, pa s njim dobro izraditi meso.Ako niste sigurni u slanost, samo odlomite komadić mesa i prepecite na suhoj tavi.Premažite keramičku zdjelu za pečenje/koristite onu manjih dimenzija ja sam koristila 15x20cm/izravnajte meso.
Pecite meso u zagrijanoj pećnici na175C/1h
Gotovo meso izvadite itz posude zamotajte u foliju/prije možete staviti papir za pečenje jer folija nije baš zdrava direktno na meso/
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiupFRFdU_qoGNJfhShHZxK9Iy3ZiHmZ53_PT8rJ6WaNCKff2HFOxHIPl76fjVxbFyq1YvP2eaxvBhDCNN2C4bolDKyyXa117xD2-W9uofzNT9Tsk4COmsX3BX9aXaMCI0zxUtKeOqBP9g/s320/IMG_20200719_132438.jpg)
Na meso stavite nekakavu težu tavu ili pladanj a njega stavite težinu otprilike tri konzerve.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjAM2tp7Pe7x2ikAdXY_P34ahES_F5yXCF_FlUMck_M5gKtyClYG35W1wPo5iIE4A-3iLYhKQed8WvvwWwxaTp6GBP8E8j9VgEDUEk8GQ9GOCOL9D8PVPxzscr8XUdlgVVvrpbh38MCO3U/s320/IMG_20200719_125348.jpg)
Ostavite stajati pola sata pod težinom.Narežite na tanko oštrim nožem.Servirati sa pita kruhom, umacima tipa humuss, tzaziki, gustim grčkim jogurtom sa češnjakom i sl.