nedjelja, 19. srpnja 2020.

Domaći Gyros




Jako fini recept, sa par caka, za uspješan domaći grčki gyros koji verujte mi nimalo ne zaostaje za onim pravim.Uz gyros servirajte umake i puno povrća za salate.Ostatake gyrosa spremite u hladnjak koristite ga kao fini domaći narezak u sedvičima.

Sastojci:
1kg mesa/dvaput mljeveno miješano/
1 mali crveni luk
5 češnjeva češnjaka
1,5žličica mažurana
1,5žličica origana
1,5ravna žličica soli
1,5ravna žličica nasjeckanog lišća ružamrina
1žličica mljevenog papra
malo ljute paprike/opcionalno

Priprema:
U zdjelu stavite meso.Očistite češnjak i lik pa ga izradite u pastu u multipraktiku.Dodate mješavinu s lukom u meso.Dodate sve začine.Dobro, dobro promiješati možete čak koristii mikser sa nastavcima za tijesto, pa s njim dobro izraditi meso.Ako niste sigurni u slanost, samo odlomite komadić mesa i prepecite na suhoj tavi.Premažite keramičku zdjelu za pečenje/koristite onu manjih dimenzija ja sam koristila 15x20cm/izravnajte meso.
Pecite meso u zagrijanoj pećnici na175C/1h
Gotovo meso izvadite itz posude zamotajte u foliju/prije možete staviti papir za pečenje jer folija nije baš zdrava direktno na meso/




Na meso stavite nekakavu težu tavu ili pladanj a njega stavite težinu otprilike tri konzerve.



















Ostavite stajati pola sata pod težinom.Narežite na tanko oštrim nožem.Servirati sa pita kruhom, umacima tipa humuss, tzaziki, gustim grčkim jogurtom sa češnjakom i sl.



Comments system

Disqus Shortname