srijeda, 6. travnja 2016.

Firinda_kabak/jednostave zapečene tikvice

Sastojci:

3 srednje tikvice

7 žlica krušnih mrvica

150 g ribanog sira tipa parmezan /zreli cheddar

2-3 jaja

100ml maslinovog ulja 

Jogurt umak:


200g gustog grčkog/turskog jogurta

1 češanj češnjaka /nariban

1 žlica maslinovog ulja 

sol,papar

Priprema:

Narezite tikvice na fete .Nauljite dijelom ulja protvan .Složite tikvice u krug.Lagano ih pososlite i popaprite.
Mrvice pomijesajte sa ribanim sirom ,ako je sir slan nemojte soli samo malo popaprite ,promijesjate mrvice .
Jaja lagano izradite uz malo soli i papra dodajte polovicu maslinovog ulja Izmijesajte.Prolijte preko tikvica jaja .
Pospite  preko jaja i tikvica mrvice sa sirom ,sve prelite ostatakom maslinovog ulja .Ako vam izgleda jako suho dodajte jos malo .
Pecite u zagrijanoj pecici na 180C /40 min,dok tikvice ne omeksaju i sve se malo zapeče .

Jogurt umak:Promijesjate sve sastojke .
Servirajte tikvice sa jogurtom.


Proljetni ražnjići sa mladim krumpirima

Sastojci:


/4 osobe/6ražnjića

1 manja tikvica 
250g mladog krumpira

200g malih cherry rajčica

6 kom mladog luka

Marinada:

5žlica maslinovog ulja

1 žličica suhog timijana

1žličica majorana

2 češnja češnjaka

sol,papar

Priprema:

Napravite marinadu tako da pomiješate sve sastojke ,posolite i popaprite po ukusu /možete dodati i malo ljute papričice/pustite da sve odstoji da se povežu okusu.

Krumpir operite stavite ga kuhati u slanu hladnu vodu neka kuha 20min.Ocijedite ,ogulite ,narežite na kriške .
Operite mladi luk,rajčice.
Narežite tikvicu na trakice /nožem za čišćenje krumpira/blanširajte ih kratko u ključavoj vodi ,gotovo ih možete umočiti i izvaditi ,zarolajte ih.
Nabodete na ražnjić naizmjenično povrće u količinama po ukusu i želji -Mariniraj te/prelijete marinadom .
Pecite na zagrijanom roštilju ili grill-tavi 20 min sa svake strane ili dok krumpir ne uhvati lijepu boju .
Servirajte uz salatu kao glavno jelo ili kao prilog uz meso.


Comments system

Disqus Shortname