četvrtak, 19. travnja 2018.

Šumarski odrezak

Jako fino i aromatično jelo .

Sastojci:

1 kg svinjskih kotleta

Marinada:

2 ljutike

sol,papar

3 žlice maslinovog ulja

Preljev/umak:

200ml povrtnog temeljca

2žlice senfa sa cjelovitim zrnjem

papar/po potrebi

5 kom borovica/opcionalno

10kom pimenta

1žličica sitno nasjeckanog lišća ružmarina

1/2žličice mljevenog kima

2žlice umaka od soje

1žlica worchester umaka


Priprema:

Na sitno nasjeckate ljutiku/ako nemate ljutiku možete koristiti crveni luk ili mladi luk/posolite i po paprite kotlete, namažete ih sa dvije žlice maslinovog ulja.Nauljite sa ostatkom ulja keramički pekač, po potrebi dodati još malo.Posložite kotlete u jednom sloju, pokrite i ostavite stajati na sobnoj temperaturi nekih pola sata.
Za to vrijeme pripremite preljev:
U mužar stavite borovice/ako koristite/piment ružmarin, kim mljeveni , sve lagano izradite avanom da postane sitno, ovo isto možete napraviti i u mlincu.
U zdjelici pomiješate sve mokre sastojke da se povežu zajedno sa suhim sastojcima.Ostavite stajati.

Zagrije pećnicu na 180C.Pecite kotlete nekih 20-25 minuta ovisno o debljini, jednom ih okrenete.Prelite pripremljen im preljevom meso ostavite peći još desetak minuta.


Servirati toplo uz kuhano povrće.

Comments system

Disqus Shortname