četvrtak, 16. veljače 2017.

Şişte kebab

Fino istanjena piletina nadjevena začinima i maslacem .


Sastojci:/4osobe


1žlica maslaca

450g fileta pilećih prsa

1žličica timijana

1/4žličice ljute mljevene paprike

1žličica sitno nasjekanog peršina

1/2žličice mljevenog kumina

sol,papar

2žlice ribanog parmezana


Priprema:

U zdjelicu stavite sve začine i sir ,izmiješate dobro /papar i sol izostavite/.Istanjite pileća prsa preko prozirne folije batičem za meso .Otopite maslac.Kistom premažete pileća prsa rastopljenim maslacem,vidjeti će maslac odmah zabijeliti pileća prsa zbog njihove temperature i ostaviti tanki sloj .Začinite prsa prvo solju i paprom a potom prospite začinima.
Zarolajte prsa u roladu .Stavite u prozirnu foliju pa stavite na pola sata u frizer/duboko zamrzavanje .Narežite na krugove jednake debljine naaižite na ražnjić pazeći da ubodete na završetak da vam se kasnije ne bi otvarali.
Zagrijete malo maslinovog ulja u tavi pa na njemu prepečete kebab sa obje strane .Zagrijete pećnicu na 200C pa nastavite u pećnici peči još 10 min.
Servirati toplo uz neko slatko-slanu salaticu i umak od jogurta.

Broj komentara: 8:

  1. Volim svaki tvoj recept sa belim mesom, ti od jednog krajnje dosadnog komada mesa napravis festu! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti mila ,mi volimo/citaj moramo jesti piletinu/prsa pa ja uvijek trazim nesto novo ,hvala ti puno na komentaru ,veliki ti pozzleti.....

    OdgovoriIzbriši
  3. Pravim ali ti si ih baš dekorativno napravila

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala mila ,volim ja ovakve zarolane recepte i jos stavljene na raznjic milina ,puno hvala na komentaru ,pozzzz

    OdgovoriIzbriši
  5. stvarno odlican recept...bit ce cesto na meniju...pozz draga moja..

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala ti mila ,odavno te nema ,hvala ti na komentaru veliki ti pozz saljemmm

    OdgovoriIzbriši
  7. Rucak nam se bas svidio,meso he socno i ukusno,,.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala ti mila ma presretna sam da ti se svidjelo veliki ti pozz letiiii :-)))))

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname