Sastojci:/6 kom
250g glatkog brašna /+20 g
125ml toplog mlijeka
1žličica šećera
1/2kesice kvasca
1/2kesice kvasca
1/2žličice soli
1 jaje
20g otopljenog maslaca
Nadjev:
2 kuhana jaja
1 mladi luk /komad zelenog dijela poriluka
3 šnite šunke
1 žumanjak /za premaz
1žlica majoneze
Priprema:
U zdjelu za miješanje stavite mlijeko ,šećer i kvasac lagano miješate rukom da se sve spoji ,ostavite minutu stajati .Dodate brašno sa solju ,maslac i jaje.Zamiješate fino tijesto koje se ne lijepi po potrebi dodate još brašna .Stavite tijesto na radni stol pa nastavite mijesiti dok ne dobijete skroz glatko tijesto.Vratite u lagano pobrašnjenu zdjelu ,zamotate u običnu kesu ili pokrijete prozirnom folijom .Ostavite stajati nekih 45 min ili dok se tijesto ne udvostruči.
Skuhate jaja u tvrdo.
Nadošlo tijesto izručite na lagano pobrašnjeni radni sol podijelite na šest dijelova .Svaki razvaljate duguljasto .Pokrijete čistom krpom pa stavite dizati 30min na toplom/ja upalim pećnicu na 50C i ostavim stajati.
Žumanjak lagano razmutite pa premažete nadošla peciva .Ogulite jaja od kore pa svako narežete na tri dijela /neka se u svakom dijelu vidi kuhani žumanjak/.
Utisnete u jedan dio jaje ,stavite šunku i sve prospite sitno nasjeckanmi mladi luk .Napravite crte majonezom.
Stavite peči u zagrijanu pećnicu na 180C/15 min.
Baš izgledaju simpatično, još kad su i ukusni to je dodatno uživanje
OdgovoriIzbrišiHvala puno draga moja Dubravka,pozzz
OdgovoriIzbriši